Ponedjeljak, 10 Rujan 2012 08:38

HSS: PDV na hranu smanjiti na 10%

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ORGANIZACIJE HSS-a ORGANIZIRAJU POTPISIVANJE PETICIJE  -

LIPIK - U organizaciji gradske organizacije HSS Lipik  01. rujna sa početkom u 10,00 sati na prostoru ispred Gradske tržnice započela je akcija prikupljanja potpisa potpore građana HSS-ovom zahtjevu prema Vladi HR da smanji PDV na hranu na 10%. Početku akcije nazočili su predsjednik ŽO HSS Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, predsjednik gradske organizacije HSS Lipik Siniša Papaik, gradski vijećnici HSS, članovi Vijeća mjesnih odbora, novinari, kao i brojni građani Akciju  članovi HSS gradske organizacije Lipik provode u svim mjesnim odborima  grada Lipika. Samo na  prostoru gradske tržnice Lipik potporu su u dva sata akcije potpisala 136 građana grada Lipika.

- Potpisivanje peticije u kojoj tražimo od Vlade smanjenje PDV –a na hranu provest ćemo tijekom mjeseca u svim općinskim i gradskim organizacijama HSS-a. Sve peticije objedinjene dostavit ćemo Vladi RH s našim zahtjevom – istakao je predsjednik ŽO HSS Željko Jakopović.

Peticiju potpisivali i berači grožđa

KUTJEVO - Tijekom prošlog vikenda u poznatom vinogorju Kutjevo održavale su se berbe grožđa. U nedjelju 02.09.2012. godine, berbu je imao i Franjo Krsnik Franc, bivši dugogodišnji predsjednik Gradske organizacije HSS Kutjevo i aktualni gradski vijećnik. Već tradicionalno u berbi kod Krsnika sudjeluje Predrag Livak, predsjednik Gradske organizacije HSS Požega, koji je ovom prilikom prikupljao potpise potpore građana za smanjenje PDV-a na hranu sa 25 posto na 10 posto u Kutjevu. Tijekom desetak minuta prikupljeno je 26 potpisa potpore berača uz napomenu da su svi potpisnici izjavili kako s odobravanjem podržavaju ovi hvalevrijednu aktivnost HSS-a te da nitko od prisutnih nije odbio podržati ovu inicijativu.