Ispiši ovu stranicu
Utorak, 02 Siječanj 2018 14:52

Gradski proračun ne smije biti talac želja i osobnih interesa pojedinaca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GO SDP GRADA POŽEGA POSLAO PRIOPĆENJE  ZA MEDIJE  -

Gradski odbor SDP-a grada Požega obratio se javnosti s priopćenjem za medije u kojem predsjednica požeških SDP-ovaca Tamara Puač analizira stanje u gradu i brojna zapošljavanja. - S početkom nove godine hrabro se nastavilo s realizacijom predizbornih obećanja, na štetu i na uštrb naših građana. Saga o upošljavanju podobnijih od podobnih nastavlja se i u ovoj godini i ne nazire joj se kraj. Rješavali su se tako u prvih šest mjeseci egzistencije vijećnika, pokoje tajnice u gradskim tvrtkama, analitičari…. skoro što je tko zamislio, a smatrao se „zaslužnim“, zasjeo je na gradski proračun.

Sada su na redu gradske ustanove, upošljavanje onih koji su već otpremnine „pokupili“ i sporazumno napustili iste ili onih kojima se zbog takvih zapošljavanja ukidaju čak i davno donesene pravomoćne kaznene presude.  Ili, odlaze oni manje podobni, uz otpremnine, pola godine prije isteka mandata kako bi došli „sposobniji“ (podobniji). Sve to uz blagoslov i uhljebljenički inženjering gradonačelnika. Koji svoje postupke, prema vlastitoj izjavi, pravda ulaganjem. Ulaganjem u očuvanje većine i stabilnosti unutar vlastitih redova.

 - SDP grada Požege smatra da su ulaganja nužna. Pogotovo u budućnost našega grada. I stava smo da ulaganja u budućnost je više od dvije stipendije za izvrsnost srednjoškolaca, ulaganja u budućnost su besplatni udžbenici, ulaganje u budućnost je sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima s područja grada Požege, ulaganje u budućnost su stipendije gradskih tvrtki za deficitarna zanimanja srednjoškolcima i studentima, ulaganje u budućnost našega grada je stipendiranje srednjoškolca koji se školuju izvan našeg grada.

Ovo, gradonačelniče, što Vi radite zove se uhljebljavanje i korištenje proračuna u svrhu osobnog interesa podobnih pojedinaca. Dok Vi rješavate čestitke, želje i pozdrave zaslužnim i podobnijim od podobnih, budućnost našega grada sreću i normalne uvijete za život traži širom Europe , stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica GO SDP Požega, Tamara Puač.