Petak, 31 Kolovoz 2012 14:40

Performansom za spas Orljave

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKA PODRUŽNICA HRVATSKE NARODNE STRANKE -

POŽEGA – Članovi  Hrvatske narodne stranke požeške podružnice održali su tiskovnu konferenciju i performans u presušenom koritu rijeke Orljave kod plavog mosta u Požegi. Oni su time pokrenuli inicijativu za rješavanje problematike regulacije vodotoka rijeke Orljave i najavili svoje zalaganje za sprečavanje ekocida u budućnosti.

- Uzrok ovom stanju Orljave je pretjerana regulacija korita rijeke i njenog vodotoka koja se i dalje nastavlja. Stoga požeški HNS traži od gradske vlasti i Hrvatskih voda da u što skorije vrijeme obavijeste građane Požeštine kako planiraju riješiti ovu ekološku katastrofu – istakao je Branko Matić, član predsjedništva.

Rješenje za ovaj ekološki problem može se iznaći uz kvalitetan projekt i malo dobre volje odgovornih institucija. Financijska sredstva mogu se povući iz Europskih pretpristupnih fondova i to u možda 100% iznosu, pa bi projekt u konačnici građane Požeštine koštao 0 kuna. Rješenje ovog problema traži hitnost a HNS nudi svoj doprinos kroz suradnju s Ministarstvom vanjskih poslova i Europskih integracija u pomoći povlačenja novca – istakao je Damir Kovačević, predsjednik HNS Požega.