Srijeda, 30 Kolovoz 2017 09:44

Festival plesa i „Plesni put oko svijeta“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. DAN SEDMODNEVNOG AUREA FESTA POŽEGA 2017. -

POŽEGA - Treći dan sedmodnevnog Aurea festa Požega 2017. donio je na veliku pozornicu na Trgu sv. Trojstva stotine plesača i mažoretkinja. Sve je započelo od 19 sati s nastupom Požeških mažoretkinja s njihovim pobjedničkim koreografijama koje su plesale diljem Hrvatske i na nastupima u inozemstvu. Oni su svoje točke zbog velikog broja plesača izveli na plohi trga, a pratili su ih Gradska glazba Trenkovi panduri.

Od 20 sati posjetitelji su imali priliku vidjeti cijelu plesnu predstavu pod nazivom „Plesni put oko svijeta“ u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić. Plesači su uz glazbu karakterističnu za pojedine države plesali kostimirani na način da su nas podsjetili na Rim u Italiji, Pariz u Francuskoj, London u Britaniji, Brazil, Rusiju, Japan, Kinu, i desetke drugih zemalja. Koreografija ali i fotografije na velikom ekranu dočaravale su pojedinu državu. U realizaciji ove zahtjevne koreografije sudjelovali su uz Plesni studio marine Mihelčić, Plesni klub Boa, Plesna radionica Ilijane Lončar i Twirling klub Požega.

S plesačima su na put oko svijeta krenuli i požeški ceh frizera i kozmetičara sa svojom revijom frizura koja nas je također podsjetila na pojedine zemlje koje su se našle na putu. Put je na kraju završio u Požegi, na Aurea festu.

U Vino-gradu uz čašu vina domaćih vinara kaptolačkog i kutjevačkog vinogorja, gosti su imali u ponudi „Slavonski-hot-dog“, sendviče od kulen, kulenove seke i švargl OPG Kulen Hruška iz Bjeliševca. Na maloj pozornici na Trgu sv. Terezije odvijalo se izlučno natjecanje malih pjevača za učenike od 5. do 8. razreda. Finalno večer najboljih malih pjevača od 1. do 4. razreda i 5. do 8. razreda na programu će biti u četvrtak 31. kolovoza, kada ćemo dobiti i pobjednike dječjeg Aurea festa.

Večeras, srijeda 30. kolovoza na velikoj pozornici na Trgu sv. Trojstva je Jazz, a nastupit će s cjelovečernjim koncertom Big Band Požega uz atraktivne vokalne i instrumentalne soliste i posebne goste.

Tekst/foto: Vladimir Protić/T. Protić