Subota, 01 Srpanj 2017 17:32

Završila još jedna kazališna sezona

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TEATRALIA – TEATAR I SVE OSTALO -

POŽEGA - Izložbom plakata i predstavljanjem 13. broja Kazališnih novina počeo je program Teatralia - Teatar i sve ostalo - kojim završava kazališna 7ff382f87b5e51e6ee9f2b191bddcbcd 3 XLsezona 2016./2017. Plakati i novine presjek su svega što smo mogli vidjeti u požeškom kazalištu tijekom deset mjeseci. Kako i novine kažu, sveukupno 109 predstava u 34 različite izvedbe. Završna izvedba večeri bio je komični koncert.

- Nikada do sada Gradsko kazalište Požega u svojoj 20 i nešto godina dugoj povijesti nije se primaknulo brojci od stotinu odigranih predstava. Upravo to uspjelo nam je u sezoni 206. /2017. Riječ je o 9 predstava vlastite produkcije koje su doživjele čak 72 izvedbe, dok je 25 gostujućih predstava imalo 37 izvedbi – stoji u ovom broju Kazališnih novina. Iako brojke same po sebi nisu sve što se o Kazalištu može reći, potvrditi ih mogu i nagrade koje naše kazalište zaslužilo na festivalima.

- Ova izložba plakata svjedoči o uspješnom radu Gradskog kazališta i u ime grada Požege i gradonačelnika čestitam vam na tome – rekao je Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika na 7ff382f87b5e51e6ee9f2b191bddcbcd 2 XLizložbi kojom je počeo program Teatralia, te dodao - Isto tako koristim priliku da čestitam na svemu onome što ste i kroz sve ove godine postigli, odnosno na uspjesima koje ste polučili i nadam se da će ubuduće biti tako. Grad Požega će u okviru svojih mogućnosti pratiti vaš rad i pomagati u radu.

Program je nastavljen predstavom „Imam jednu želju“, kojom su SKAD-ovci, srednjoškolci okupljeni u kazalištu, predstavili svoj cjelogodišnji rad. Radi se o dramskoj igri o snovima, željama, strahovima i rastancima, koje su kao svoje iskustvo postavili na scenu, a za koje se ponovno najviše pljeska dobili od svojih vršnjaka. Nastavak večeri preselio se na terasu Kazališne kavane. Njihov Impro SKaD bio je završetak improvizacija kao sredstva vježbe i učenja za nastup na kazališnim daskama. Neposrednost je ponovno zaslužila pljesak.

7ff382f87b5e51e6ee9f2b191bddcbcd 6 XLI za kraj - Komični koncert priredili su Ana Ticl, Ivan Polić i Marijana Matoković. Pjevanje i gluma uz glazbenu, ali i glumačku potporu, s dobrom mjerom manje-više spontanog humora odgovarali su publici. Štoviše, mogli bi nam to prirediti i češće.

Tekst/foto: Grad Požega