Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Lipanj 2017 23:04

Predstavili svoj drugi album „Otvorite dušu svoju“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PJEVAČKA SKUPINA I GLAZBENI SASTAV MATICE UMIROVLJENIKA VELIKA "LEDENA BERBA" -

VELIKA - Drugi glazbeni album pod nazivom „Otvorite dušu svoju“ snimila je i objavila mješovita pjevačka skupina od 15 članova, te pet svirača Matice umirovljenika općine Velika, poznata pod nazivom „Ledena berba“, a na njemu IMG 8732oni pjevaju i sviraju deset pjesama. Album je svečano predstavljen u dvorani Vatrogasnog doma u Velikoj kojom prilikom je pozdravne riječi uputio voditelj ove skupine i predsjednik Matice umirovljenika Velika Konrad Katić, dok je tajnica te udruge govorila o djelovanju „Ledene berbe“.

- Drago mi ja da vas naša općina ima jer su vaše aktivnosti stalno vidljive u ovoj sredini - kazao je zahvaljujući se umirovljenicima na ovakvom radu načelnik općine Velika Vlado Boban.

Prilikom predstavljanja „Ledena berba“ je izvela pjesme sa novog albuma, a gosti su im bili muška pjevačka skupina „Grabarčani“ iz Grabarja, dok je dramska grupa veličkih umirovljenika izvela igrokaz „Ispovijed“ kojega je napisala Marija Iličić.

IMG 8729- Na albumu je šest mojih autorskih pjesama, te po jedna od dvojice Požežana Filipa Matasića i violiniste Ranka Strahinje, a još su snimljene i dvije evergreen pjesme – rekao nam je Konrad Katić, koji je sa njima uvježbao i snimio jedan album prošle godine na kojemu je također dosta vlastitih pjesama u narodnom stilu. Tonski snimatelj oba albuma je Robert Vojvodić, a potporu objavi novog albuma dali su Požeško-slavonska županija, općina Velika, Matica umirovljenika općine Velika i restoran „Čiča Mata“ dok su promociju potpomogli još vinar Jozo Perić, Pekara Rončević, Dnevni boravak Velika, članovi „Ledene berbe“ i njihovi prijatelji, te članovi Upravnog odbora ovdašnje Matice umirovljenika.

Ovakvi glazbeni pothvati veličkih umirovljenika jedinstveni su kod nas jer nije zabilježen takav slučaj da ljudi u tom životnom dobu stvaraju vlastite pjesme, te ih izvode i objavljuju na nosačima zvuka.

IMG 8808

Tekst: J. Topić Foto: A. Protić

Galerija slika