Banner 750x94 autoservis gavran

    cerada 7x1 autoservis gavrann

Breadcrumbs

Srijeda, 28 Lipanj 2017 12:18

Požežanka Sandra Halt Ćuže dobiva posebnu plaketu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SUSRET NAJBOLJIH HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA OVOG VIKENDA U ZAGREBU -

POŽEGA/ZAGREB – Ove subote u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu održat će se 36. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Na Susretu će biti predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković. Susret će započeti svečanim otvaranjem u 11 h u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, a program će obuhvatiti nastup nagrađenih, pohvaljenih i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.
Svi sudionici i gosti Susreta u Galeriji HSK-a imat će priliku pogledati izložbu „Lirika papira“ Hrvatskog origami društva koja je otvorena od 20. lipnja do 10. srpnja.

Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja, a Prosudbeno povjerenstvo za Susret je odabralo dobitnike plaketa (Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu i za dijalektalno pjesništvo, Plaketa Slavko Kolar za prozno stvaralaštvo, Plaketa Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo te dvije plakete za poetsko i prozno stvaralaštvo mladih autora). Uz nagrađene plaketama kao najvišim priznanjima Hrvatskog sabora kulture za književna ostvarenja, Povjerenstvo je odabralo i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice ili priznanja. Dobitnici plaketa su redom:

PLAKETA „MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA“ ZA PJESNIŠTVO NA KNJIŽEVNOM STANDARDU
SANJA BENKO, Dubrava: Smisleno besmislena pjesma, Most preko svega, Nemoj da te nema, Izmisli smisao
PLAKETA „MIHOVIL PAVLEK MIŠKINA“ ZA DIJALEKTALNO PJESNIŠTVO
MAJA CVEK, Zagreb: Listek, Rekli su mi…, Črčkica, Brez sozah…
PLAKETA „SLAVKO KOLAR“ ZA PROZNO STVARALAŠTVO
SANDRA HALT-ĆUŽE, Požega: Padobranac
PLAKETA „SLAVKO KOLAR“ ZA PROZNO STVARALAŠTVO MLADIH AUTORA
ANTONIO DEVIĆ, Nova Gradiška: Kako je zapravo gorio Varaždin
PLAKETA „KALMAN MESARIĆ“ ZA DRAMSKO STVARALAŠTVO
ANA NARANDŽIĆ, Zagreb: Sutra će opet sve biti isto

Organizatori su za sudionike pripremili i dvodnevnu radionicu Pisanje i govorenje poezije pod vodstvom istaknute hrvatske književnice Božice Jelušić.