Utorak, 06 Lipanj 2017 12:35

Predstavljen Zavod u Bjelovaru povodom 10. godišnjice postojanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZLOŽBA I PREDSTAVLJANJE KNJIGE U POŽEŠKOM ZAVODU HAZU -

POŽEGA – Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi organizirao je izložbu i predstavljanje knjige „Akademijin Zavod u Bjelovaru 2005. – 2015“, Prilozi za povijest, povodom obilježavanja 10. godišnjice postojanja i rada. Ovakvo predstavljanje akademijinih Zavoda u Požegi je organizirano za Zavod Rijeka, Vinkovci i Osijek.

IMG 5614- Ovo je jedno od redovnih predstavljana Zavoda i njihovih radova koji djeluju kao vanjske jedinice HAZU. Sada predstavljamo bjelovarski Zavod koji je dvije godine stariji od požeškog Zavoda, upravo slave 10. godina postojanja. Ovdje u Požegi predstavit će se sa svim svojim izdanjima svoje izdavačke djelatnosti i sa izložbom. Predstavit će i svoj broj časopisa koji izlazi, kao i naš požeški časopis, a povodom 10. godišnjice postojanja predstavili su nam i svoju monografiju – kaže upraviteljica požeškog Zavoda, dr. sc. Snježana Jakobović, koja najavljuje da se i požeški Zavod već počinje pripremati za izdavanje svoje monografije u nadolazećem jubileju desete godišnjice.

U predstavljanju su sudjelovali akademik Dubravko Jelčić, voditelj požeškog Zavoda, kao domaćin, te prof. dr. sc. Slobodan kaštela, voditelj Zavoda za znanstveno istraživački i umjetnički rad Bjelovar i prof. dr. sc. Vladimir Strugar, upravitelj bjelovarskog Zavoda. Izložba plakata i knjiga izdanih u bjelovarskom Zavodu postavljena je u prostorijama Zavoda Požega u Županijskoj ulici broj 9.

Tekst/foto: Vladimir Protić

„Akademijin Zavod u Bjelovaru 2005. – 2015“,