Utorak, 30 Svibanj 2017 14:56

Super glas za Aurea Fest Požega 2017.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA RADIĆA -

ČAGLIN – U organizaciji Glazbene radionice „Nota“ vlasnika Marija Kovačevića održano je natjecanje u a capella pjevanju pod nazivom „Super glas za Aurea Fest Požega 2017.“ u Osnovnoj školi Stjepana Radića Čaglin. Prijaviti su se mogli učenici od 1. do 8. razreda, s pjesmom po svom izboru. U čaglinskoj školi  MG 4138hrabrost i želju da nastupe pred četveročlanim ocjenjivačkim sudom pokazalo je 13 učenika. Četiri učenika u kategoriji od 1. do 4. razreda i 9 učenika viših razreda. Ocjenjivački sud u sastavu Marijo Kovačević, Martina Barišić, maturantica Srednje glazbene škole u Požegi, učiteljica glazbene kulture Tonica Jerković i učiteljica razredne nastave Ivana Razumović pažljivo su poslušali sve izvođače. Nakon toga su se povukli na konzultacije kako bi donijeli odluku o prva tri mjesta za obje kategorije. U kategoriji nižih razreda prvo mjesto osvojio je Dario Pamer, drugo mjesto Lorena Grgurić i treće mjesto Božica Dora Nekić. U kategoriji viših razreda prvo mjesto osvojila je Doris Dragičević, drugo mjesto Maja Stanković i treće mjesto Ema Budoš. Pobjednici u svojim kategorijama Dario Pamer iz 4. razreda i Doris Dragičević 8. razred ostvarili su plasman na završno natjecanje koje će se održati na Aurea Festu u Požegi.

 MG 4269Za tri prvoplasirana učenika organizator je osigurao medalje, a ostali natjecatelji dobili su majice na poklon.

Uz osvježenje koje je osigurao jedan od pokrovitelja Općina Čaglin i načelnik Dalibor Bardač, učenici su s članovima ocjenjivačkog suda razmijenili dojmove.

- Zadovoljni smo što se ovo natjecanje održalo i u našoj školi. Na odlasku gospodin Marijo Kovačević je više puta ponovio kako je oduševljen dočekom i organizacijom te kako imamo puno glazbeno nadarene djece čiji talent treba dalje usavršavati – rekla je pedagoginja škole Ljiljana Đurđević, prof.

Tekst/foto: OŠ Stjepana Radića