Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 11:44

120 planinara okupilo se na Sovskom jezeru

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

"SUSRET PLANINARA PJESNIKA I SLIKARA - SOVSKO JEZERO 2017." - 

SOVSKO JEZERO - Na ovogodišnjem Susretu okupilo se oko 120 planinara pjesnika i slikara te njihovih navijača. Sudjelovalo je ukupno 10 planinarskih društava iz Hrvatske i jedno društvo iz susjedne BiH, a prije samog službenog programa organiziran je izletu na kojemu je sudjelovalo pedeset i troje planinara.

Petero planinara iz HPD-a "Krndija" Našice, PD-a "Čičak" Orašje i HPD-a "Sokolovac" Požega zadnjih su 300 metara izleta otrčali do cilja.

Najbolju pjesmu na ovogodišnjem Susretu napisala je Čarna Falamić i za to je osvojila vrijednu nagradu, a posjetitelji su mogli uživati u predivnim slikama članova Udruge "Matko Peić" od kojih su neki i recitirali svoje pjesme.

Na kraju su svi s oduševljenjem poslušali iznenađenje druženja, naime planinar Mato iz HPD-a "Tikvica" Županja odrepao je dvije zanimljive pjesme i za to je nagrađen velikim pljeskom.

Nakon ukusnog i za sve posjetitelje besplatnog graha, sudionici su se s velikim zadovoljstvom okušali u gađanju praćkom i u gađanju kozlice, a bitno je spomenuti da je na događaju sudjelovao i respektabilan broj kućnih ljubimaca koji su omiljeni među planinarima.