Četvrtak, 12 Srpanj 2012 11:33

Koncert Požeškog tamburaškog orkestra

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NASTAVLJA SE POŽEŠKO KULTURNO LJETO  -

POŽEGA – Već nekoliko godina svoje mjesto u Požeškom kulturnom ljetu zauzima i uvijek dobro posjećeni koncert Požeškog tamburaškog orkestra pod vodstvom dirigenta Tomislava Galića. Kako sada u orkestru ima više generacija učenika koji uče tamburu i ovogodišnji koncert izveli su polaznici Škole tambure za odrasle, te Mlađi i Stariji orkestar.

P7116141Mladi tamburaši prve godine tako su na početku izveli Etide br. 7. i 8. Contradanca I. Lhotka – Kalinski. Uslijedilo je nekoliko skladbi koje jsu izveli polaznici Škole tambure za odrasle koji tamburicu uvježbavaju 10 mjeseci. Oni su izveli Bunjevačku granu, Djevojačko kolo, skladbe Crne oči i Pjevat će Slavonija uz vokalnog solistu Hrvoja Moćana. Prvoj godini tambure asistirali su i zajedno s njima svirali i polaznici druge godine, koji su nakon ovih skladbi zasvirali sami. Škola tambure za odrasle koji sviraju gotovo 20 mjeseci izveli su W.A.Mozarta – Eine kleine nacht musik, zatim skladbu Milovo sam garave i plave i Velu Luku uz vokalnog solistu Zdravka Kneževića, te Waltzer no.2 od D. Šostakovića.

Mlađi tamburaški orkestar koji čine učenici nižih razreda osnovne škole s cijelog područja Požeštine izveli su Mozartov Alla turca uz solista na bisernici Martina Marijanovića. Zatim Ples sa sabljama od Hačaturjana uz solista na braču Michaela Stadelhofera, te pjesmu Snaša uz vokalnog solista Marka Markanovića.

P7116215Na pozornicu Gradskog kazališta izašao je i Stariji tamburaški orkestar, do duše malo oslabljen zbog posudbe tamburaša u Crnu goru, a dio je otišao i na svirku u Kinu. No u izvedbi skladbi nije se to primijetilo, jer su im se priključili bubnjevi i klavijature. Izveli su Trošni stari dome uz vokalnog solistu Zdravka Kneževića, a skladbe On me voli na svoj način i Zar je voljeti grijeh odlično je otpjevala Sanela Kovačević. Za kraj je Alen Botički otpjevao skladbu Jedina.

- Znao sam da će te nas pljeskom pokušati nagovoriti da još sviramo, pa smo zato pripremili još jednu pjesmu – rekao je dirigent Tomislav Galić, nakon poziva na bis prepunog gledališta u kazalištu, no i bis je morao ponoviti još jedanput s vokalnim solistima Sanelom Kovačević i Zdravkom Kovačevićem i priznati da su pripremili još jednu pjesmu ako se toliko svide publici, što se i obistinilo.