Utorak, 09 Svibanj 2017 19:07

Izložba plakata prirodnih vrijednosti Požeške kotline

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DAN OTVORENIH VRATA HAZU – ZAVODA ZA ZNANSTVENI I UMJETNIČKI RAD POŽEGA -

POŽEGA – Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata HAZU organizirao je posjete svojih prostorija za sve zainteresirane građane, a pripremio je i nekoliko događanja. Prvo je održano u prostorijama HAZU a radilo se o postavljanju izložbe Plakati prirodnih vrijednosti Požeške kotline i Slavonskog gorja koje je priredila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.

- Šestu godinu za redom otvaramo vrata HAZU, a požeški Zavod evo djeluje gotovo 8 godina u Požegi. Ovim događajima željeli smo privući šire pučanstvo da vide čime se mi bavimo i što radimo. Naša vrat su i inače otvorena za sve koji žele doći i vidjeti čime se mi bavimo – istakla je dr. sc. Snježana Jakobović, voditeljica požeškog Zavoda.

O izložbi, plakatima, flori i fauni, gljivama, rijetkim primjercima, zaštićenim staništima, podzemljem Požeške kotline i Slavonskog gorja, Geo parku Papuk govorio je dr. sc. Ivica Samardžić, ravnatelj JU za upravljanje zaštićenim područjem županije.

Nakon izložbe održano je predavanje „Boriti se s eksperimentalnom fizikom u Hrvatskoj“ koje je u požeškoj Gimnaziji održao akademik Milko Jakšić, redoviti član HAZU.

Tekst/foto: Vladimir Protić