Ponedjeljak, 09 Srpanj 2012 14:04

Tambure u bojama ljeta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

11. POŽEŠKO KULTURNO LJETO 2012.  -

P7055690POŽEGA – Priredba koja već tradicionalno okuplja najviše posjetitelja na tri ugostiteljske terase u Cehovskoj ulici je nastup tamburaških sastava pod nazivom „Tambure u bojama ljeta“, koja se održava u sklopu Požeškog kulturnog ljeta u organizaciji Turističke zajednice grada Požege. Ove godine nastupile su kao prve, najmlađi ženski tamburaški sastav „Kćeri ravnice“. Djevojke su se okupile prije četiri mjeseca i već uspješno nastupaju, a pred njima je uz upornost koju pokazuju sigurno i tamburaška budućnost.

P7055697U nastavku su dlanove i grla zagrijali već iskusniji tamburaši „Bagrema“ koji su odsvirali nekoliko popularnih tamburaških skladbi. Iza njih su briljirali tamburaši „Da Capo“ koji su svojim instrumentalima poznatih svjetskih hitova zagrijavali atmosferu, a onda kombinacijom slavonskih i dalmatinskih skladbi izazvali publiku na zajedničko pjevanje i buran pljesak. Da Capo uskoro odlazi na turneju promocije hrvatskih vina u daleku Kinu, gdje će pokazati svoje virtuoznosti i dah slavonske glazbe.

P7055705Odličan nastup imali su i već za naše prilike poznati tamburaši iz „Bisernice“ koji sviraju i svoje vlastite autorske skladbe, koje smo imali prilike slušati na požeškom festivalu, a nastup s novom pjesmom imaju im ove godine. Zaista brojna publika koja je popunila osim tri ugostiteljske terase i stajaća mjesta odličan nastup popratila je burnim pljeskom, a ponesene tamburaše Bisernice nije omelo ni pucanje žica na tamburi.

Odlična lokacija na otvorenom i brojni posjetitelji kazuju da ovakvih priredbi treba i više u našem gradu.