Subota, 25 Ožujak 2017 09:48

„Bračne ponude“ požeške Kazališne amaterske družine KAD

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVA PREDSTAVA U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA UZ SVJETSKI DAN KAZALIŠTA -

POŽEGA – Premijeru nove predstave na daskama požeškog Gradskog kazališta, uz Svjetski dan kazališta, najavila je ravnateljica Valentina Neferović. „Bračne ponude“ na tekst Josipa Eugena Tomića koji je za predstavu prilagodio, pripremio i režirao Dario Hak. Predstava će biti uz besplatan ulaz za građane izvedena u ponedjeljak 27. ožujka od 20 sati. – Sve ljubitelje kazališne umjetnosti počastit ćemo besplatnim ulazom, jer kazalište živi zbog publike i glumaca, a u sredinama gdje kazalište postoji još je veće zadovoljstvo – istakla je ravnateljica Neferović, ujedno najavljujući nakon predstave u kazališnoj kavani Koncert sevdaha, koji će izvesti Ružica Maurus, kazališna glumica i pjevačica požeške Glazbene škole, velika zaljubljenica u sevdah.

IMG 0012Zahtjevna je to predstava, u kojoj glumi svih 12 glumaca požeškog KAD-a, prilično veliki ansambl, puno ljudi na pozornici. – Ja sam u predstavu koja originalno ima 9 likova ubacio 12 likova. Radnja predstave smještena je u okolicu Zagreba 1867. godine, a na jedan komično groteskni način govori o vječno interesantnim muško ženskim odnosima. Ima puno humora i jako je duhovita – kaže režiser, Dario Hak.

U predstavi glume Kazimir Semunović, Andrea Sovčik, Alen Laura, Kornelija Marks, Branislav Stojaković, Lidija Lucić, Marina Polgar, Matea Meščić, Duška Galić, Goran Bunjevac, Anita Ivičić i Jasna Čmelar, svi redom amateri, od učenika do umirovljenika, profesora, pravnika, radnika i dr. Glazbu za predstavu je napisao Mario Sovčik, kostime su napravile Ljiljana Rodić i Marina Milaković, za rasvjetu je zadužen Goran Krmpotić, scenu su priredili Marija Matijanić i Renato Pok, frizure i šešire je uredila Đurđica Solić iz Frizerskog salona „Tena“, a dizajn plakata i knjižice uredila je Marija Matijanić.

Vrlo intrigantni su bili u predstavljanju likovi iz predstave, Branislav Stojaković koji glumi dr. Kočevskog, ženika i prosca, Lidija Lucić koja glumi Klotildu, umišljenu i uobraženu ženu, udanu za starijeg muža koja „pada“ na budućeg zeta, Goran Bunjevac, vragolasti lik koji želi svom prijatelju namjestiti svoju sestru i Kornelija Marks, neuka kuharica iz Slavonije koja želi uvijek znati više. Uz kratko predstavljanje su svi započeli priču, a onda … pozvali, dođite vidjeti predstavu.