Četvrtak, 09 Ožujak 2017 10:03

Ivana Plechinger predstavila svoju knjigu „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI POŽEGA -

POŽEGA - Gradska knjižnica i čitaonica i ove godine organizirala je poseban prigodni susret povodom Međunarodnog dana žena, na kojem je gostovala Ivana Plechinger.

IMG 3316- Ovu večer odlučili smo prirediti za sve naše prijateljice, suradnice i sve žene koje na bilo koji način, privatno ili profesionalno doprinose kvaliteti rada naše ustanove – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, Aleksandra Pavlović.

Čestitkama za Međunarodni dan žena pridružio se i gradonačelnik Neferović, dočekavši i darivajući sve gošće ružom. Čitaonica je bila pretijesna za sve koji su željeli večeras biti u Knjižnici i saznati kakav se to optimizam krije u koricama knjige „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“ Ivane Plechinger.

Ivana Plechinger je pjevačica, skladateljica, televizijska i radijska voditeljica. Obitelj smatra svojim najvećim uspjehom i najvećom radošću. Majka je dva sina i supruga skladatelja Brune Kovačića. Njena knjiga "Ono što ostaje, uvijek ljubav je" nastala je spontano, nakon obiteljske tragedije, kada je iznenada ostala bez oca. Još kao djevojčica ostala je i bez majke, a sama je preživjela moždani udar.

Na pitanje novinarke odakle toliko optimizma i životne radosti Ivana je odgovorila. - Mene je zapravo odgojio optimist, moj tata je u svojoj životnoj teškoj priči bio čovjek koji je pokopao ljubav svog života u 39. godini i da on nije tada meni i IMG 3334bratu pokazao da život ide dalje, bez obzira na to što se događa, možda da me nije tako odgajao, možda meni ne bi bilo tako lako nastaviti s osmjehom kroz život nakon tih stvari koje su mi se dogodile. Mislim da sam zapravo upijala to od djetinjstva, pa ti to onda postane nekako stil života, tražiš načine kako da se spasiš.

- Svako pismo ili poruka koja stigne do mene toliko mi neizmjerno znači kad vidim da je iz toliko moje tuge izašlo toliko neke lijepe radosti, ne samo u moj život, nego i u živote drugih koji su se dotakli te knjige. To je zaista totalni bonus koji imam na tu malu knjižicu, koja je nastala i da mene spasi, kad vidiš kako tvoje riječi mogu motivirati ljude na to da se okrenu sami prema sebi i da shvate da je sve u redu. Ako sam ja neke stvari u svom životu napravila i promijenila i iz takvih teških situacija isplivala, to onda i drugima daje snagu da i oni to pokušaju. Jednostavno se kao osjećam kao mali kamenčić bačen u vodu oko kojeg se šire dalje lijepi krugovi, krasno je to kad nešto tako od srca preneseš nekome drugom – rekla je Ivana Plechinger.

IMG 3324Ono što je započela prije nekoliko mjeseci je YouTube kanal, na kojem svake srijede objavi novi video-uradak. A iduće jeseni planira početi i održavanje radionica o tome kako živjeti radosnije i zadovoljnije. Možda ju zbog toga povezuju s Oprah Winfrej, za koju kaže da joj je veliki kompliment. 

- Možda će zvučati smiješno, ali ona je moja prva duhovna učiteljica, da nje nema, ja ne bi uopće otkrila književni klub koji je imala u svojoj emisiji, mnoge knjige koje su me silno obogatile ne bih pročitala, koje su me obilježile kao čitatelja i danas kao pisca. Ona je nevjerojatna žena i silno je želim upoznati, poslala sam joj tu želju i nadam se da će se jednom i dogoditi, to mi je jedan od neostvarenih želja - za kraj je rekla Ivana.

Tekst: A. Protić Foto: A. Protić