Utorak, 21 Veljača 2017 11:42

Ministarstvo kulture odobrilo 2 milijuna kuna za radove na zgradi Gradske knjižnice i čitaonice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NASTAVAK RADOVA -

POŽEGA - Ministarstvo kulture RH s dva milijuna kuna će sufinancirati radove na Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, potvrđeno je to i objavljeno na stranicama ministarstva. Time će se IMG 7578nastaviti dogradnja te požeške ustanove.

- Za što će novac točno biti utrošen još ne znam, budući da je u tijeku postupak javne nabave za izvođenje radova na dogradnji i rekonstrukciji knjižnice. Treba još riješiti grijanje u novom dijelu zgrade, uz još neke manje poslove, a onda krenuti prema uređenju starog dijela naše zgrade. Po završetku tih radova od ove potpore, znat ćemo onda i koliko još novca treba za kompletno uređenje – kaže Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Kada je u pitanju Grad Požega, Ministarstvo kulture je u svom programu investicijske potpore za 2017. godinu dodijelilo 100.000 kuna za adaptaciju prostora koji koristi Gradska glazba Trenkovi panduri, a 30.000 kuna dobit će i Gradski muzej Požega za kupovinu opreme.

dce750ff9777390e1a88301e7c52a87a 3 XL- Drago mi je što nas Ministarstvo kulture i dalje prati, ovaj put izdašnije nego dosad. Hvala im na tome - kazao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Tekst/foto: pozega.hr