Srijeda, 08 Veljača 2017 11:34

„Floromanija“ su želje i snovi svakoga od nas koje se nismo usudili napraviti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA PREMIJERA VLASTITE PREDSTAVE U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA -

POŽEGA – Požeško Gradsko kazalište pripremilo je još jednu vlastitu predstavu, „Floromanija“ na tekst Borisa Senkera, u režiji Majkla Mikolića. U predstavi glume gostujući glumci Barbara Rocco, Luka Juričić i domaća glumica Marijana Matoković koja je u dvostrukoj ulozi sestara blizanki. Pretpremijera je najavljena za petak 10. veljače a premijera za subotu 11. veljače. Repriza premijere održat će se u nedjelju 12. veljače, sve od 20 sati. Karata za sve tri predstave još ima, poručuju iz kazališta.

- Predstava je vođena idejom Florens Foster Jenkins, poznate kao najgora operna pjevačica, te Suzane Boyle koja je pobijedila na britanskom talent showu. Naša Flora je nešto između njih dvije i nekih drugih ženskih likova, ali ipak je naša Flora posebna i nova - istakla je ravnateljica kazališta Valentina Neferović, najavljujući novu uspješnicu požeškog kazališta.

Režiser Mikolić pozvao je Požežane da dođu uživati u 80 minuta predstave. - Pozivam ih da dođu vidjeti priču s kojom se svatko može poistovjetiti, prepoznati, uživati u jednoj toploj priči, dobro se nasmijati, a kada izađe iz kazališta da neće brzo zaboraviti, već da će ih ova priča možda promijeniti. Svima koji su surađivali na predstavi zahvaljujem jer je suradnja bila odlična i pamtiti ću ovu predstavu jako dugo. Imali smo nespecifičan projekt, u kojemu je najveći posao sa svojim tekstom napravio Boris Senker, koji nam je dao točne smjernice. Zajedno cijeli ansambl smo sjeli i presložili priču onako kako je nama izgledalo najprikladnije. Mislim da smo na kraju došli do jedne jako zanimljive priče, koja za mene kao redatelja završava, premijerom, a za glumce se nastavlja uživanje u predstavama.

Tekst/foto: Vladimir Protić