Srijeda, 11 Siječanj 2017 12:53

Nova vlastita premijerna predstava „Floromanija“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA NAJAVILO PROGRAM I DOGAĐANJA U SIJEČNJU -

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega najavilo je siječanjski program, te istaklo početak pripremanja nove večernje predstave požeškog kazališta. Novina je i koncepcija dječjih predstava pod nazivom „Svaka treća je dječja“ u kojoj se planira svake treće subote izvesti jedna dječja predstava. - Od 11 sati izvela bi se predstava namijenjena djeci od ¸1,5 do 6 godina i od 7 do 13 godina. Cilj je privlačenje najmlađe publike u kazalište i njihovih roditelja na subotnju matineju, a time i odgajanje najmlađih IMG 6997kvalitetnim predstavama i radionicama. Prva predstava već ove treće subote, 21¸. siječnja bit će „Ogledalce, ogledalce“ teatra „Prva kuća“ iz Zagreba s poznatom umjetničkom voditeljicom Svjetlanom Patafta - istakla je ravnateljica Valentina Neferović, najavljujući da će nakon predstave biti organizirane i besplatne radionice u kojima će se djeca moći likovno i kreativno izraziti. Sav potreban materijal za radionicu je osiguran a prva će se održati pod nazivom „Obiteljska fotografija“.

„Jeste li spremni za Floromaniju“ pitala je ravnateljica Neferović i ukratko predstavila temu nove komedije koju priprema Gradsko kazalište Požega. Predstava otvara pitanje može li danas svatko postati zvijezda preko noći, pomoću You tuba te kako to djeluje na malog čovjeka. – Flora je domaćica, okupirana kućanskim poslovima, Florijan, njezin suprug pokušava je izvući iz depresije, tako što je snimi kako pjeva. U nadi da joj pomogne angažira učiteljicu pjevanja, koju pronalazi u lokalnom kafiću. Režiju potpisuje Majkl Nikolić, a igraju Barbara Roko, kao Flora, Luka Jurić kao Florijan i Požežanka Marijana Matoković, kao Fani i Fina, dvije sestre blizanke. „Floromanija“ je predstava u kojoj će se svatko od nas moći prepoznati jer svi smo barem jednom zapjevali u kućnoj atmosferi i vidjeli neku od uspješnica koje su od dnevne sobe dosegli svjetla pozornice. Premijera je predviđena za 10. veljače. – istakla je ravnateljica Neferović, dodajući da je za ovu predstavu ekipa potpuno nova i očekuje da će biti zanimljiva i interesantna publici.

U subotu 14. siječnja na programu je predstava „Ja deda“, monodrama u režiji Borisa Kovačevića u kojoj igra Pero Juričić. To je nastavka predstave „Ja tata“ koju je požeška publika mogla vidjeti prije četiri godine.