Petak, 23 Prosinac 2016 09:01

Izbor najboljih fotografija „Slavonijom zbrda-zdola“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Udruga „Slavonski planinari” i HPD „Sokolovac” Požega u suradnji s Kazališnom kavanom Požega, predstavljaju izbor najboljih fotografija prijavljenih na Digitalni foto festival „Slavonijom zbrda-zdola” kroz tri godine. Svakog kvartala u godini zadana je druga tema, ali je obavezan prostor slavonskog gorja. Teme koje su bile zadane u tom razdoblju i obuhvaćene ovom izložbom: Zima u slavonskom gorju, Stare gradine, Vrhovi slavonskih gora, Slavonska planinarska događanja, Planinarski domovi, kuće i skloništa, Slavonski planinarski put, Cvijeće slavonskih gora, Izvori, potoci i jezera, Nebo nad nama - oblaci i druge nebeske pojave, Čarolija šume - lijepo i neobično drveće, Kukci - leptiri, pauci, sve bube i ličinke, Planinarski portret.

izložba fotografijaNekoliko riječi o fotografiji i planinarstvu, rekao je predsjednik udruge Slavonski planinari, koja okuplja planinarska društva iz pet slavonskih županija, gospodin Oto Tosenberger. - Upravo su planinari osnovali Foto klub Osijek što je malo poznat podatak. Možemo kazati da su među planinarskim redovima osnivači tog foto pokreta, pogotovo u Slavoniji. Najbolje je fotografijom zabilježiti trenutak ljepote u prirodi, kojom se kasnije možete podsjetiti gdje ste bili, a isto tako i druge ponukati da krenu s vama u prirodu.

Sve fotografije su snimljene u gorju Slavonije. Izložba je postavljena u Kazališnoj kavani Požega, a otvorena je od četvrtka, 22. prosinca, slijedeća četiri tjedna. Izložbu je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska