Petak, 15 Lipanj 2012 13:33

Požega u digitalnoj fotografiji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

IZLOŽBA HRVOJA KUSIKA POVODOM DANA ARHIVA  -

POŽEGA – U holu Gimnazije otvorena je izložba fotografija Hrvoja Kusika pod nazivom „Požega u digitalnoj fotografiji“ postavljena povodom obilježavanja Međunarodnog dana arhiva.

P6092853- Na izložbi je Požega i njena okolica predstavljena kroz odabrane digitalne fotografije, kojima je zabilježen segment iz društvenog, kulturnog ili povijesnog života. Priču pričaju otkopani bedemi srednjevjekovne utvrde Starog grada, barokne zgrade gradskog trga, Kužni pil na Trgu sv. Trojstva, brojni objekti gradskih ulica, ali prije svega Požežani koji svakodnevicom života u gradu upotpunjuju njegov sadržaj, smisao i ljepotu. Nastojao sam tijekom odabira ljude uvrstiti u središnji dio ove priče izražene dokumentarnim fotografijama novije gradske povijesti – kaže autor Kusik koji je na izložbu postavio osamdeset fotografija snimljenih unazad desetak godina. Pozivajući prisutne da pogledaju fotografije, napominjući da svaka fotografija govori više od tisuću riječi otvorio je izložbu.

Sima237O fotografijama, izložbi i požeškom odjelu Državnog arhiva govorio je prof. Tomislav Radonić, koji je uredio i prigodni katalog.