Srijeda, 23 Studeni 2016 15:27

Treći AEROFEST za ljubitelje urbanog zvuka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA OPPIDUM -

POŽEGA - U organizaciji Udruge Oppidum, 25. studenog u Tom Klubu održat će se treći “AEROfest” uz financijsku podršku Ministarstva kulture i Požeško – slavonske županije. Na ovogodišnjem “AEROfestu”, pred zaljubljenicima u urbanu glazbu nastupit će NO NAME iz Požege, TRIP KIRBY iz Donjeg Miholjca, P.A.S. iz Požege i gosti iznenadjenja. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21,00 sat.

Osnovni cilj AEROfesta je, baš kako kaže maštovito ime, ponuditi priliku mladim demo bendovima s područja Slavonije i Baranje da polete u središte glazbene scene. S druge strane, jedinstveni festival nudi priliku i mladim posjetiteljima da se okupe na jednom mjestu, razmijene iskustva i iskuse dobru zabavu po vlastitom ukusu i mjeri. Prijašnja iskustva i veliko zanimanje mladih posjetitelja, ističu organizatori, pokazuju kako je AEROfest prava stvar.

- Aktivnosti za organiziranje slobodnog vremena mladih u Požegi i okolici je poprilično je neznatan broj, a isto tako nema niti jednog kulturnog događanja koje cilja isključivo na mlade. Dodatna i vrlo bitna prepreka za organiziranje slobodnog vremena su visoka nezaposlenost mladih i nedovoljna financijska sredstva (ili nikakva) koja su im na raspolaganju. U Požegi i okolici nema dovoljno sadržaja za mlade kao što su kina, klub mladih i sličnih sadržaja; gotovo ništa osim kafića. Mladi žele kulturna događanja, a dosadašnja iskustva pokazala su kako žele sve što je vezano za glazbu i računala. Svi dosadašnji koncerti imali su velik odaziv, pa očekujemo kako će tako biti i ovaj put.

Zahvaljujemo Županiji, Ministarstvu kulture, ali i MBC pivovari (Slawoner) na podršci i naravno Tom klubu - poručili su iz Udruge Oppidum.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska