Subota, 09 Lipanj 2012 09:13

Cvjetići glazbe i klapa Intrade

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

20. OBLJETNICA PLETERNIČKIH CVJETIĆA GLAZBE  -

PLETERNICA – Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“ obilježio je 20 godina postojanja, i cijeli niz svojih uspjeha u tih dvadeset godina trajanja festivala, no mora se istaći i da je ostao jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj.

P6092943Prve večeri Cvjetići glazbe su organizirali revijalni koncert svih onih malih pjevačica i pjevača koji su nastupali u dosadašnjih 20 godina, a glazba s kojom su počeli koa mali ostala im je opredjeljenje i sada kad su veliki, bilo da su napravili glazbenu karijeru, bilo da se glazbom i pjevanjem bave profesionalno.

P6092956Tako smo na pozornici ponovno vidjeli nekadašnje cvjetiće Anu Vučković, Anu Jukić Baketarić, Ivanu Erjavec, Nikol Kaurinović i prekrasni duet zaljubljenih Ivanu Galović i Igora Ančurovskog.

P6092985A onda je došlo veliko finale večeri, koncert klape Intrade i Tomislava Bralića, koje je pozdravilo više od 2.000 posjetitelja. Poznajući dobro glazbu i pjesme Intrade gledatelji su se odlično uklopili u njihov stil da sve pjesme, bar dio pjevaju zajedno s publikom. Takvog koncerta u Pleternici još nije bilo, s tako puno i s tako raspjevanom publikom koja je angažirano učestvovala u koncertu. Nakon gotovo dvosatnog koncerta posjetitelji su burnim pljeskom i pozivanjem na bis dobili još dvije prekrasne pjesme, Kapetane, morali bi poći doma i Croatiu. Po obećanju Tomislava Bralića, Pleternico, vidimo se opet, gledatelji su se teška srca rastali s klapom Intrade.