Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 17:22

Nastupili zborovi iz pet slavonskih gradova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LIČKO ZAVIČAJNO DRUŠTVO „VILA VELEBITA“ ORGANIZIRALO VELIKI KONCERT PJEVAČKIH ZBOROVA U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA -

POŽEGA – U organizaciji Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege u dvorani požeškog Gradskog kazališta održan je prvi Susret pjevačkih zborova. U gotovo dvosatnom zanimljivom programu uz mješovitu pjevačku skupinu „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički nastupili su Hrvatsko pjevačko društvo „Tomislav“ iz Cernika koji iza sebe ima tradiciju od 110 godina postojanja i trenutačno oko stotinu članova, Hrvatsko pjevačko društvo „Rodoljub“ iz Virovitice uz koji djeluje i tamburaški orkestar pod vodstvom Mirne Mihalković, mješoviti zbor društva „Hrvatska žena“ iz Vukovara koji djeluje dvadesetak godina, a čine ga pjevači najrazličitijeg uzrasta te ženski vokalni sastav „Adastra“ iz Slavonskog Broda koji je na svom repertoaru imao tradicionalne i moderne popularne skladbe različitih žanrova i tako koncert učinio zanimljivijim od očekivanog.

Oni su se predstavili dijelom svoga repertoara, a tu se moglo čuti različitih žanrova glazbe počevši od tradicionalne i narodne glazbe, pa do starogradskih, zabavnih i popularnih melodija, kao i skladbi klasičnog karaktera tako da su gledatelji mogli uživati u sadržaju programa pri čemu su Cerničani i Virovitičani nastupili uz pratnju svojih tamburaških orkestara.

- Glazba je pokazala svu raskoš i moć, te nas povezala u ovoj ugodnoj večeri – kazao je u pozdravnoj riječi u ime organizatora koncerta dr. Josip Fajdić, predsjednik „Vile Velebita“ najavivši da će ovakvi susreti postati tradicionalni u ovim gradovima.

Uz brojne posjetitelje nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: A. Protić