Četvrtak, 07 Lipanj 2012 17:22

Al' je lipo naše kolo malo

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

4. ŽUPANIJSKA SMOTRA DJEČJEG FOLKLORA  -

POŽEGA – Po četvrti puta Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega organizator je Županijske smotre dječjeg folklora pod nazivom „Al' je lipo naše kolo malo“. Smotra se zbog najavljenog lošeg vremena održala umjesto na Trgu sv. Trojstva u Sportskoj dvorani Grabrik u nedjelju 03. lipnja.

P6042706Čestitajući sudionicima na tome što čuvaju tradiciju svojih prabaka i pradjedova, čije nošnje nose mnogi od njih, a tu tradiciju će ove generacije unijeti i u Europsku uniju, smotru je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u ime pokrovitelja grada Požege. - Želim da i sutra kad odrastete, njegujete tradiciju i s njom živite, da vam ona bude poticaj, način druženja i podsjećanja na naše stare – zaželio je na kraju Ronko.

P6042713

Na smotri su se najprije svečanim mimohodom kroz dvoranu na čelu s mladom sekcijom Gradske glazbe Trenkovi panduri, predstavile sve folklorne skupine, dječjih vrtića, osnovnih škola i kulturno umjetničkih društava. Potom su se na pozornici spletom pjesama i plesova predstavili Tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca iz Kaptola i solistica Ana Marija Mutić, zatim skupina djece iz požeških Dječjih vrtića Cvjetna livada, Radost i sv. Leopolda Mandića. Svoje zapažene nastupe imali su dječji folklor GKUD-a Požega, Češka beseda iz Prekopakre, dječji folklor OŠ Julija Kempfa Požega, dječja skupina folklora Sklad Đakovo, dječja skupina KUD-a Slavonija iz Jakšića, Češke besede Kaptol i dječja skupina KUD-a Poljadija Grabarje.