Petak, 02 Rujan 2016 09:29

Starogradske melodije i ples uz koncert Miroslava Škore

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PETA VEČER AUREA FESTA – VEČER KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA -

POŽEGA – Peta večer požeškog sedmodnevnog Aurea festa, bila je najposjećenija večer do sada, jer se na prostoru Trga sv. Trojstva okupilo oko pet tisuća posjetitelja. Na programu je bila Večer koreografiranog FOLKLORA, sa temom starogradskih pjesama i plesova. na velikoj pozornici nastupila su četiri ponajbolja kulturno umjetnička društva iz Slavonije s koreografijama starogradskih pjesama i plesova.

Nastupili su domaćini, GKUD Požega, Folklorni ansambl „Lisinski“ iz Vinkovaca, KUD „Sklad“ iz Đakova i KUD „Mičevec“ iz okoline Velike Gorice, koji u po dva izlaska na pozornicu za svako društvo prikazali starogradske pjesme i plesove svih krajeva Hrvatske, od Dalmacije do Slavonije.

Nakon starogradskih melodija na pozornicu je stigao popularni i vrsni autor i pjevač Miroslav Škoro, kojega je posebno pozdravila požeška publika. On je sa svojim pratećim sastavom sa u kojemu su uz tambure bili zabavni instrumenti, violina i prateći vokali izveo gotovo sve svoje uspješnice i hitove koje su posjetitelji pjevali zajedno s njima.

Škorin koncert pod nazivom „Mene zovu tambure“ bio je bogat i zanimljiv, a predstavio se brojnim tamburaškim, ali i zabavnim melodijama i to ponajviše onima za koje je on napisao tekst i glazbu ili samo jedno od toga. Prateći sastav i glasovi bili su na visini zadatka tako da su ljubitelji njegovih pjesama zasigurno zadovoljni napustili ovu večer. Uostalom koncert je pokazao da je Škoro istinska zvijezda koju narod i publika voli jer je napisao desetke uspješnica i hitova koje su glazbeni zaljubljenici prihvatili ne samo na slavonskim prostorima već u cijeloj zemlji pa čak i šire. Ovaj koncert donio je svu raskoš lijepih pjesama pa je to publika nagradila burnim pljeskom.

U 23,30 sati započeo je i Festival elektronske glazbe u diskoteci „Platinum in“ gdje se svirala underground hous glazba a na radost posebno mladih, trajao je do ranih jutarnjih sati.

Nastupili su zagrebački DJ i producent Tom Bug, inače pobjednik Burn residency Croatia 2015. DJ natjecanja i predstavnik Hrvatske na Ibici u sklopu istog natjecanja koje je među najpoznatijim te vrste u svijetu, te pokretač House Fusion partyja. Nastupili su još Mario Mijatović i DJ Aleksandar Mucce iz Slavonskog Broda, te domaći požeški DJ i producent Topa, Mladen Topić. Bila je to odlična zabava uz urbane ritmove house glazbe, te vrhunsko ozvučenje i rasvjetu.

Tekst/foto: Vladimir Protić