Srijeda, 31 Kolovoz 2016 09:55

Zaplešimo kroz plesne stilove i boje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TREĆA VEČER AUREA FESTA – FESTIVAL PLESA -

POŽEGA – Treća večer požeškog sedmodnevnog Aurea festa bila je posvećena plesu i plesnom pokretu pod nazivom „Zaplešimo kroz plesne stilove i boje. Sve su započele Požeške mažoretkinje koje su u svečanom mimohodu uz Gradsku glazbu Terenkovi panduri prikazale nekoliko koreografija mimohoda i plesnih koreografija na prostoru Trga sv. Trojstva. U koreografijama su sudjelovale najmlađe, pa sve do mažoretkinja seniorki, njih četrdesetak. Mažoretkinje je pripremila i vodila Marina Mihelčić.

Od 20 sati na velikoj pozornici odvijao se Festival plesa u kojemu su sudjelovale Plesna radionica Ilijane Lončar i Plesna radionica Marine Mihelčić, svaka s desetak koreografija. Tako smo vidjeli nekoliko točaka suvremenog plesa, klasičnog baleta, hip hopa, jazza, što je burnim pljeskom pozdravilo popunjeno gledalište.

Za kraj treće večeri festivala, pod nazivom „Aurea fashion“ veliku pozornicu popunila je modna revija. Za nju su se pobrinule učenice kreatorice, učenice krojačice i švelje, učenice manekenke Obrtničke škole u Požegi, a za njihov što ljepši izgled pobrinuo se ceh frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Požega i Obrtničke komore Požeško-slavonske županije. Tako su posjetitelji imali prilike vidjeti dvadesetak kreacija, koje su osmislile učenice u sklopu svog školovanja na Obrtničkoj školi, naravno vođene vrsnim nastavnicama, a izrada modela, također se odvija u školskim radionicama u okviru školovanja i stručne prakse. Sve je to povezala i uz koreografiju za modnu reviju na pozornici pripremila Manuela Ferić. Sve manekenke i manekeni bili su učenici požeških srednjih škola.

Tekst/foto: Vladimir Protić