Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 09:36

"Naš svijet"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBJAVLJEN SPOT MLADIH POŽEŠKIH KREATIVACA U IZVEDBI ANAMARIJE MUTIĆ -

POŽEGA - Dokaz da se ipak nešto pozitivno događa na našoj glazbenoj sceni, kao i da ima nade za buduće generacije, mladi su svestrani Požežani. Naime, snimljen je spot za pjesmu "Naš svijet" koju izvodi mlada požeška umjetnica Anamarija Mutić, a za ovu pjesmu je napisala i glazbu. Aranžmani su zasluga Zvonimira Klinčića koji se već neko vrijeme bavi glazbom i sam svira i pjeva te su iza njega dva snimljena spota. Tekst je napisao Ivan Sarić iz Prugova, inače Anamarijin dečko koji je pjesmu posvetio njoj i njihovoj vezi, kako i sam naslov kaže "Naš svijet".

Anamarija Mutić učenica je Gimnazije Požega koja je osvojila niz nagrada za pisanje poezije, od toga nagradu Goranovo proljeće ove godine, a u rujnu prošle godine izdala je prvu zbirku pjesama Kaktus slavi rođendan. Uz pisanje pjesama, svira gitaru i pjeva, a ovo joj nije prvi izlet u glazbene vode - kao osnovnoškolka nastupala je na pleterničkim Cvjetićima glazbe, te na svom youtube kanalu napravila brojne obrade pjesama.

Za snimanje, produkciju i režiju spota bila je zadužena mlada Anabela Sulić, također mlada, svestrana osoba koja je idejama i trudom dala veliki doprinos i realizaciji ove ideje. Bavi se i glumom u Kazališnoj amaterskoj družini Gradskog kazališta Požega.

Uvijek pozitivna i nasmijana Anamarija za spot kaže: - Ovim smo projektom željeli prikazati naš svijet, kako je i naslov pjesme - pozitivu, ljubav koji i pokreću svijet u cjelini. U svakodnevnom životu smo bombardirani negativnim vijestima od strane medija, a ovom pjesmom i spotom smo imali želju "progurati" pozitivnu i lijepu stranu života kroz iskrenu ljubav o kojoj pjesma govori.

Ivan Sarić, autor teksta pjesme, slaže se s Anamarijom da pozitivan stav puno utječe na naše viđenje svijeta. I sam je vedra osoba, a za pjesmu kaže da je posvećena širenju pozitivne energije koja bi nam svima dobro došla i definitivno olakšala život.

Spot je snimljen u jednom danu, amaterskom opremom ali uz jedinstveni pristup na lokacijama u Požegi i Završju, a u spotu se uz Anamariju i Ivana, pojavljuju i Anabela Sulić, te Borna i Saša Mutić.

Spot pjesme možete pogledati na dnu članka.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: Anamarija Mutić facebook

Medij