Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2016 11:35

Uz domaće tamburaše i soliste gost večeri Stjepan Jeršek Štef

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

7. GLAZBENI FESTIVAL „PISMOM KROZ SLAVONIJU – BRESTOVAC 2016.“ -

BRESTOVAC – Sedmo izdanje Glazbenog festivala „Pismom kroz Slavoniju – Brestovac 2016.“ donijelo je ove godine punih četiri sata odličnih tamburaških pjesama, popularnih skladbi i uspješnica sa slavonskih festivala, pa je gotovo 500 posjetitelja dobilo očekivano dobru zabavu. Festival organizira Udruga za kulturu, zabavu i turizam „Požeška Zlatna dolina“ iz Brestovca i neumorni Stjepan Andrić, koji je kao gosta večeri, koji je održao nakon festivala cjelovečernji koncert do iza ponoći, doveo popularnog u Slavoniji, Stjepana Jeršeka Štefa. Pokrovitelj kao i svake godine bila je općina Brestovac, a festival je otvorio načelnik općine Zdravko Mandić.

Nastupili su ponajprije domaći tamburaški sastavi, mladi TS „Bećaruše“ i TS „Poljadija“ iz Grabarja, već poznati i od publike priznati TS „Zlatna dolina“, TS „Paori“, TS „Rubina“ i TS „Bisernica“ iz Požege, TS „Srce bećarsko“ iz Velike, te požeškoj i kaptolačkoj publici poznati TS „Žute dunje“ iz Cernika, koji su pobjednici ovogodišnjeg festivala „Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu. Uz pratnju tamburaša pjevali su i solisti, već od prve godine nazočna i brestovačkoj publici poznata Kristina Pavlović iz Cerovca, više godina prisutan u tamburaškoj pjesmi i na požeškom festivalu Stjepan Japarić iz Požege i odličan, posebno srdačno primljen od publike, dječak Benjamin Poletto iz Završja. On je ove godine bio i pobjednik Dječjeg tamburaškog festivala „Cvjetići glazbe“ u Pleternici, a na veliku pozornicu u dvorištu DVD Brestovac vraćao se čak dva puta na traženje oduševljenih posjetitelja.

Nakon festivalskog programa, svoj cjelovečernji koncert izveo je Stjepan Jeršek Štef kojega su pratili TS „Zlatna dolina“, koji su i daleko iza ponoći još zabavljali najuporniju publiku. Štef se predstavio svojim bogatim repertoarom, a posebno tamburaškim uspješnicama sa kojima je pobjeđivao i na prošlim požeškim festivalima, te festivalima diljem Slavonije. Festival je završio druženjem svih izvođača, organizatora i uzvanika na svečanoj večeri, naravno uz tamburašku glazbu, jer na izboru je bilo nekoliko desetaka vrsnih tamburaša.

Tekst/foto: Vladimir Protić