Subota, 02 Srpanj 2016 12:24

Završena još jedna uspješna kazališna sezona

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA -

POŽEGA - Predstavljanjem posljednjeg broja kazališnih novina i komedijom u vlastitoj produkciji „Smiješna strana povijesti“, Gradsko kazalište Požega završilo je još jednu sezonu koja će se zasigurno dugo pamtiti. Kazališna publika tijekom sezone 2015./2016. pogledala je u Gradskom kazalištu ukupno 66 predstava, 22 gostujuće i čak 44 predstave iz vlastite produkcije.

b7488390dedefbaf9badeda0e0ea042d XLPosjetitelji su u Galeriji Ciraki mogli pogledati izložbu plakata koji predstavljaju jednogodišnji rad Gradskog kazališta, prelistati kazališne novine i prisjetiti te svega što su vrijedni kazalištarci napravili u posljednjih godinu dana. Posebno je istaknut uspjeh predstave „U potrazi za dijamantnom suzom“ koja je na festivalu „Mali Marulić“ u Splitu proglašena najuspješnijom. Najavljen je i program 2. KaFe-a, koji obiluje recentnim gostujućim predstavama i domaćim uspješnicama, a u kojemu će publika moću uživati već od 4. srpnja.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim u posljednjoj sezoni izrazila je i ravnateljica Gradskog kazališta Valentina Neferović, koja se nakon kraće pauze od jeseni vraća u dom požeške kazališne umjetnosti. Na predanom radu djelatnicima kazališta zahvalio se i gradonačelnik Vedran Neferović, pozvavši publiku da tijekom ljetnih mjeseci nastave pratiti kulturna zbivanja u gradu jer su ih i ostale ustanove pripremile doista mnogo.

b7488390dedefbaf9badeda0e0ea042d 3 XLZa kraj premijerno je izvedena predstava „Smiješna strana povijesti“ u izvedbi Srednjoškolske kazališne družine čiji tekst i režiju potpisuje neumorni Dario Hak. Predstavu su odigrali: Anabela Sulić, Darija Đurđević, Andrej Soldo, Jakov Gugić, Irena Markanjević, Mia Gašparović, Ružica Maurus, Ivona Alavanja, Petra Vodinelić i Tina Miljić.

Tekst: A. Protić Foto: pozega.hr