Petak, 24 Travanj 2015 14:34

Posjetitelji uživali u stihovima, pjesmi i razgovoru s – fra Kajom Adžićem!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NOĆ KNJIGE U KNJIŽNICI I ČITAONICI PLETERNICA -

 PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica po drugi puta se pridružila knjižnicama širom Hrvatske i svijeta u Noći knjige, zanimljivoj manifestaciji kojom se 'slavi' pisana riječ. Ovaj puta u novoizgrađenom objektu, redali su se mladi i stari, đaci, pjesnici, pjevači...a 'navratio' je i fra Kajo Adžić, ilirac i vjerski pisac, kroz igrokaz što su ga izveli učenici i nastavnici pleterničke škole koja nosi njegovo ime. Mario Kalan je s učenicima održao malu radionicu pisanja tintom i guščjim perom nakon čega su se i posjetitelji mogli okušati u toj 'vještini'. Umirovljeni nastavnik Dragutin Bajt je knjižnici poklonio knjigu iz 1878.godine.

- Zajedništvo koje iskazujemo na ovoj manifestaciji je ono na što smo ponosni - istakao je dogradonačelnik Domagoj Katić pozdravljajući prisutne, a to zajedništvo iskazano je i u nastavku programa.

Vladimir Štibrić podsjetio je na slavnu opernu pjevačicu Milku Trninu, Irena Kalan na pisca Janka Matka dok su Baća i Baja, Marinko Markota i Marko Baričević progovorili o vinu u umjetnosti i književnosti. Posjetitelji u knjižnici također su mogli uživati u stihovima članova Udruge "Matko Peić", Irene Kalan i Tome Jelića te nastupima kulturno-umjetničkih društava "Orljava" i "Rama".

Tekst/foto: (V.M.)