Subota, 15 Studeni 2014 15:14

Putopisno predavanje i promocija knjige Tomislava Perka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MJESEC KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI POŽEGA -

POŽEGA - Sinoć u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega putopisac i avanturist Tomislav Perko održao je putopisno predavanje i promociju knjige "1000 dana proljeća".

Nakon što je ostao bez posla u jednoj brokerskoj firmi u Zagrebu Tomislav Perko je 2011. godine autostopom iz Zagreba krenuo na putovanje svijetom i to s budžetom od svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone. Na kraju svog putovanja, Perko je odlučio napisati i knjigu koju je nazvao 1000 dana proljeća.

- Bio sam broker i da zarađivao sam puno novca, ali onda je došla brokerska kriza 2008. godine, svi znamo što se desilo s dionicama, i tako sam ja ostao bez posla, bez novaca, i onda su u moj život počeli ulaziti neki ljudi koji putuju. Tako sam i ja počeo razmišljati o tim putovanjima kao nešto što, čime ću ja povratiti svoj neki smisao koji neće biti zgrtanje novaca i napredak u karijeri, i onda sam krenuo putovati i eto pet godina kasnije imam jako puno putovanja iza sebe i evo sad sam došao u Požegu, također autostopom - duhovito je rekao Tomislav Perko autor knjige 1000 dana proljeća te dodaje kako je jeftinije putovati nego živjeti u vlastitom gradu.

Tomislav Perko poznat je i po sudjelovanju u natječaju za "Najposao na svijetu", gdje se među tisućama kandidata kao jedini Hrvat probio se u drugi krug.