Petak, 31 Listopad 2014 09:47

Humanitarni koncert KUD-a Rama

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KAZALIŠTE POLU PRAZNO DOKAZ DA POŽEŽANIMA NIJE STALO DO DJECE S POSEBNIM POTREBAMA  -

POŽEGA - Proteklog tjedna u Gradskom kazalištu Požega KUD Zavičajno društvo "Rama" iz Pleternice održalo je humanitarni koncert s kojega je sav prihod namijenjen udruzi "Osmijeh" za djecu s posebnim potrebama iz Pletenice. Koncertu su bili nazočni zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić te župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević.

IMG 4000- Čast mi je biti ovdje s vama i čast mi je govoriti i biti sa gospođom koja vodi udrugu s predivnim imenom "Osmjeh", što može biti ljepše od osmjeha djeteta, koje kaže hvala i ništa ne traži, zato gospođo Bunčić s vama će županija biti uvijek i kada god bude bilo potrebito i ja kao župan ću se uvijek zalagati za udruge koje pomažu djeci s posebnim potrebama. - rekao je župan Alojz Tomašević te dodao kako je razočaran i ljut što je dvorana polu prazna i kako je to sramota nas ljudi, jer na taj način pokazujemo koliko nam je stalo do djece s posebnim potrebama.

 Uz članove zavičajnog društva "Rama" nastupili su gosti KUD Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, Branko Polić, Nikica Obera, Ivan Abibović i IMG 4022članovi zavičajne udruge pisaca i slikara. Prikazan je filmski uradak na temu iseljavanje stanovnika Rame, a gostima i posjetiteljima ponuđena su i tradicionalna jela tamošnjeg kraja. Za članove Rame je to bila i prilika da prezentiraju dio svog desetgodišnjeg rada. KUD je započeo s radom 1992. godine, a danas pedesetak članova djeluje kroz više sekcija, te su organizatori manifestacije pod nazivom "Običaji starog zavičaja".