Srijeda, 14 Ožujak 2012 14:11

Izložba «Biti Požežanin»

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Treću godinu za redom Požežani koji vole fotografiju i fotografiranje imaju priliku svoju ljubav podijeliti sa širom javnošću zahvaljujući  foto natječaju otvorenom za Dan grada. Ove je godine tako nastala izložba fotografija "Biti Požežanin" koje čine izbor od blizu 80 fotografija pristiglih na ovogodišnji istoimeni foto-natječaj. Na izložbi je, po izboru Ocjenjivačkog odbora predstavljeno 27 fotografija među kojima su i tri najuspješnije osvojile novčane nagrade.

FOTOGRAFIJA_BARTAKYPrvu nagradu od 1.000 kuna osvojio je Zoltan Bartaky za fotografiju "Požežanin", drugu nagradu od 700 kuna osvojio je Josip Mesić za fotografiju "Odraz", a treća nagrada od 500 kuna pripala je fotografiji "Djevojčica pod boltama" Kristine Lešić. - Za razliku od prethodnih natjecanja kojima je u središtu objektiva uglavnom bila bogata arhitektura Požege, ovaj put dodatni kriterij, odnosno motiv fotografije trebali su biti ljudi, dakle Požežani - naglasila je predsjednica Ocjenjivačkog odbora  Mirjana Šperanda, ravnateljica Gradskog muzeja Požega.

FOTOGRAFIJA_NAGRADENI- Imam preko tisuću fotografija grada, ali kako je ove godine jedan od kriterija bio da na fotografiji bude i osoba, odlučio sam snimiti sebe i to tako da sam kameru tijekom leta paraglajderom  postavio na nogu - ispričao je o svojoj fotografiji prvonagrađeni Zoltan Bartaky, inače profesor tehničke kulture u Osnovnoj školi "Julija Kempfa", koji je Požežanima već dobro poznat po svojim fotografijama iz zraka. Izložba fotografija postavljena je u Galeriji "Ciraki" Gradskog kazališta Požega.