Utorak, 21 Listopad 2014 10:38

Hercegovački krajolici – od Rame do Huma

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POSTAVLJENA IZLOŽBA MATEJA ŠKARICE  -

 POŽEGA – Izložbena dvorana Gradskog muzeja Požega ugostila je mladog umjetnika, rođenog Mostarca, koji danas radi i stvara IMG 2611u Zagrebu, sa njegovom izložbom slika i crteža pod jedinstvenim nazivom „Hercegovački krajolici – od Rame do Huma“. Izložba je plod dobre suradnje s Udrugom Ramska zajednica Požega koja je organizator izložbe, i umjetnika koji već nekoliko godina dolazi na Ramske susrete u Požeštinu.

 Završio je studij novinarstva i magisterij na Filozofskom fakultetu, radio je kao slobodni novinar, piše stihove, a slikarstvom se bavi kao samouk od srednje škole. Ovo mu je četvrta samostalna izložba s ovom tematikom, a u Požegu je došla nakon Zagreba i Mostara. Autora i njegov rad predstavili su Ivana Ivanika, tajnica Ramske zajednice Požega, Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega, a izložbu je otvorio Darko Puljašić, požeški dogradonačelnik.

IMG 2612Umjetnik se uglavnom bavi ramskim krajolikom, svojim viđenjem Rame, onim slikama koje su ostale u pamćenjima raseljenih ljudi, otkriva nam taj kraj kojim je vidno opčaran, a kako kažu neki kritičari „ima iznimnu crtačku sposobnost, brzo napreduje i razvija se u stilsku veličinu, ima osjetilo za boju i originalan je, novo je otkriće u svijetu mladih slikarskih snaga.