Subota, 21 Prosinac 2013 17:54

Tradicionalni Božićni koncert

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

LIČKO ZAVIČAJNO DRUŠTVO VILA VELEBITA -

 POŽEGA – Već dugi niz godina članovi Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita iz Požege, njihov mješoviti pjevački zbor sa svojim gostima, tradicionalno uz Božić i blagdane organiziraju cjelovečernji „Božićni koncert“. Ove godine koncert su izveli s TKomornim orkestrom Glazbene škole Požega i njihovim solistima, pod ravnanjem Monike Sakač Botički i Saše Botičkog.

Vrlo aktivan pjevački zbor u zadnje dane imao je nekoliko gostovanja i u inozemstvu, tako su imali nastup u Somboru, Srijemskoj Mitrovici, Boki Kotorskoj, a prošlog tjedna u mađarskom gradu Sopronu, na granici s Austrijom.IMG 4616

Zbor i orkestar izveli su nekoliko ličkih, slavonskih, i starogradskih pjesama, te poznatih i popularnih napjeva, mađarski ples, i skladbu „Kako je lijepa moja dolina“ koju je napisao član društva. Koncertu su uz prof. dr. sc. Josipa Fajdića, kao predsjednika društva i domaćina nazočili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i i predsjednik GV grada Požege Nino Smolčić.

Uz veliki pljesak publike izvođači su morali izvesti i „bis“ program, a posebne ovacije dobili su mladi solisti i solistice, koji su na kraju i nagrađeni prigodnim nagradama.