Subota, 30 Studeni 2013 16:47

Obilježili svoj drugi rođendan

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VELIKI KONCERT BIG BANDA POŽEGA  -

POŽEGA – Požeški Big band orkestar velikim i sjajnim koncertom u prepunoj dvorani Gradskog kazališta obilježio je svoj drugi rođendan. Big band Požega pod vodstvom Zvjezdana Marjanovića u vrlo kratkom postojanju ostavio je već svoj pečat i postao poznat i široj publici. Ona požeška ima tu privilegiju da ih na okupu vidi malo češće od drugih, a zaista sjajan koncert koji su glazbenici priredili Požežanima uz pomoć brojnih glazbenika iz Hrvatske i susjedne BiH ostao je u lijepoj uspomeni. Svaku točku publika je nagradila burnim pljeskom, a često je popularne melodije publika i pjevala. Iako ih je Zvjezdan Marjanović pozvao neka se zabavljaju pa neka i zaplešu, samo je nedostatak prostora, jer su i stajaća mjesta bila popunjena u tome spriječio.
Odličnu izvedbu glazbenih uspješnica i popularnih skladbi Big bandu su pomogli izvesti kao solisti Bruna Oberan, Danjan Pirović i Marija Šestić, te brojni gosti Ante Gelo, Oliver Ereš, Anreas Marinelo, Antonio Geček, Dario Hleb, Sanja Čolić Zelić, Vedran Zec, a nekoliko skladbi izveli su uz pomoć mladih violinistica iz Osijeka.
Big band i Zvjezdan Marjanović pripremaju novi projekt pod radnim nazivom „Urbana Slavonija“ u kojem namjeravaju u svojoj izvedbi pripremiti deset najpopularnijih skladbi ovog područja od rocka do tamburaške glazbe. U koncertu su uživali i požeški gradonačelnik Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.