Utorak, 09 Srpanj 2013 10:01

3. Ljetni Karneval u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEŠKO KULTURNO LJETO -

POŽEGA - Uz već tradicionalne ljetne karnevale koji se održavaju u istarskim i dalmatinskim gradovima i grad Požega ima svoj ljetni karneval koji se organizira u sklopu manifestacije Požeško kulturno ljeto. Već treću godinu za redom, privlači sve učesnika i više posjetitelja. Tako su i ovog vikenda svi zaboravili na svakodnevne brige i probleme, odjenuli šarene kostime, postajući ono što su oduvijek željeli biti, prepustili se opuštenoj atmosferi vrućih gradskih ulica.IMG 1806

Požeška maskirana povorka krenula je od ulice Antuna Kanižlića prema središnjem gradskom Trgu sv. Trojstva. U maskiranoj povorci sudjelovali su Gradska glazba Trenkovi panduri, Plesna radionica Ilijane Lončar, Plesni studio Marine Mihelčić, članovi GKUD-a Požega, KUD „Krešimir Šimić“ Podcrkavlje, Karnevalska udruga „Maks“ iz Nove Gradiške, KUD „Tomislav“ iz Sibinja, Karnevalska udruga „Vredne roke“ Dragoslavec, KUD „Donja Vrba“, Karnevalska udruga „Čarlstonice“ iz Nove Gradiške te KUD Đeram iz Čajkovaca. Ovogodišnji ljetni karneval otvorio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, poželjevši svima dobru zabavu i ugodan provod na ljetnom karnevalu.

IMG 1917Najboljim maskama su proglašene maske Asterixa i Obelixa članova KUD Đeram iz Čajkovaca, zatim Bavaraca u pivskim buradima Karnevalske udruge Max iz Nove Gradiške, te treće mjesto maski Vredne roke iz Dragoslaveca. Čarlstonice iz Nove Gradiške i KUD-a „Tomislav“ iz Sibinja dobili su nagrade za najbolji scenski nastup. Nakon nastupa svih izvođača nastupili su tamburaši i TS Bisernica i zabavljali goste do kasno u noć.