Utorak, 18 Lipanj 2013 08:53

Svojom kulturnom djelatnosti obogatili život Požege

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA „VILA VELEBITA“ -

SKENDEROVCI - Redovita izvještajna godišnja skupština Ličkog zavičajnog društva "Vila velebita" bila je prilika da se mnogi članovi ove udruge ali i njihovi goste podsjete na brojne aktivnosti "Vile Velebite" u proteklih godinu dana, od izložbi do promocija knjiga ali i koncerata.

 

Vila Velebita, kaže njezin predsjednik Josip Fajdić posebice je ponosna na svoju glazbenu sekciju i zbor koji su imali mnoge zapažene nastupe kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

 

 - Ponosni smo na naše kulturno-promotivne djelatnosti kojima smo nastojali unaprijediti kulturu življenja u našem gradu. Tu mislim na našu glazbenu sekciju i zbor uz pratnju tamburaškog orkestra glazbene škole te suradnju s našim Gradskim kulturno-umjetničkim društvom „Požega“ te zbor medicinskih sestara koja je rezultirala s nekoliko kvalitetnih koncerata u Požegi ali i izvan nje. Tako smo zadnji koncert imali u Boki Kotorskoj gdje smo bili gosti hrvatskog građanskog društva Crne Gore. Prezentirali smo glazbenu kulturu Požege sa izbornim plesovima ali je tu bilo i tamburaških skladbi, evergrina i ozbiljne glazbe - ističe Fajdić dodajući kako Vila Velebita nije zanemarila ni promotivne djelatnosti knjiga te izložbe.IMG 2010

 

 - Favoriziramo zavičajni krajobraz i one umjetnike koji to prezentiraju svojim uracima. Zato je kod nas u Požegi gostovao Josip Znaki ali i Žana Erdelji. Sada radimo na tomu da u jesen dovedemo Dimitrija Popovića na kojega Francuzi čekaju do 2015.godine - rekao je dalje naš sugovornik.

 

Ni ove godine najavljuje Fajdić neće izostati tradicionalne ličke zabave koje su ujedno i mjesto okupljanja sličnih zavičajnih udruga koje djeluju diljem Hrvatske.

 

Do kraja godine članove „Vile Velebite“ očekuje još dosta nastupa između ostalih tu je i nastup na Požeškom kulturnom ljetu zatim gostovanja u Somboru i Srijemskoj Mitrovici.

 

Uz to Vila Velebita ugostit će kulturno umjetničko društvo ban Josip Jelačić  iz Petrovaradina,a krajem godine očekuje ih gostovanje u Bratislavi  gdje će sudjelovati na Danima hrvatske kulture.

 

Ovogodišnja skupština održana je na imanju Voćarstva Boić u Skenderovcima uz umjetno jezero i nasade jabuka koje na nekoliko ha uzgaja ova obitelj, te sve jabuke prerađuju u voćne sokove i voćni čips.