Ispiši ovu stranicu
Subota, 15 Lipanj 2013 10:07

Ljepotica smotre Josipa Paulić iz Podgorača

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KUD BEKTEŽ ORGANIZIRAO 17. BEKTEŠKE SUSRETE -

BEKTEŽ – Po prvi puta na tradicionalnoj 17. po redu smotri folklora „Bekteški susreti“ birala se između članica folklornih društava i najljepša sudionica. Osim ljepote djevojke ocjenjivana je ljepota nošnje, ali i nastup u kojemu je opisala sebe i svoju nošnju, svoje kulturno umjetničko društvo i poznavanje folklora. Nakon tri izlaska šest natjecateljica i ocjene stručnog žirija za „ljepoticu smotre“ proglašena je Josipa Paulić, djevojka još koji mjesec jer se uskoro udaje, profesorica hrvatskog jezika i članica HKD Podgorčani iz Podgorača. Ona je dobila cvijeće i nagradu koju je uručio Duško Bijelić, predsjednik KUD-a Bektež.IMG 2404

Ovogodišnja smotra organizirana je pod pokroviteljstvom garda Kutjeva, a otvorio ju je u Sportskom parku u Bektežu kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić. Na smotri su nastupili uz domaće folkloraše KUD-a Bektež, KUD Slavonija iz Jakšića, KUD Selište Kostajničko, KUD Paurija Dubravci, Matica slovačka Kukučin-Kuntarić Jakšić, HKD Podgorčani iz Podgorača, Udruga Krapljani iz Kraplja i KUD Krajina iz Bihaća ( BiH) koji je IMG 2278prikazao splet muslimanskih pjesama i plesova.

Nakon završene smotre organizirano je i zanimljivo natjecanje naši starih, a to je potezanje vina iz bačve zaimačom. Nekada se to radilo s tikvicom, a danas sa staklenom zaimačom ali i dalje na dah. Natjecanje je bilo vrlo interesantno jer je bilo i ženskih i muških natjecatelja, a skoro punu zaimaču navukao je natjecatelj iz Podgorača. Svi su nagrađeni prigodnim nagradama, a domaćini su za sve sudionike priredili druženje uz večeru i pjesmu.

Galerija slika