Četvrtak, 11 Travanj 2013 13:42

Ostavite brige i dođite na Noć knjige

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA POZIVA GRAĐANE -

POŽEGA – Odličnim uspjehom koji su polučili prošle godine ohrabreni djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Požega i ove godine ulaze po drugi puta u projekt „Noć knjige 2013.“ Još bogatiji program na svim odjelima predstavila je ravnateljica Jasenka Bešlić na tiskovnoj konferenciji i pozvala građane uz moto „Ostavite kod kuće brige i dođite na Noć knjige“. Noć knjige obilježava se na dan kada je proglašen Svjetski dan knjige, i obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer je toga dana 1616. godine umro Miguel de Cervantes, a rodio se William Shakespeare te se sama zamisao zasniva na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na dan Svetog Jurja.

Mirjana Franculić upoznala nas je sa bogatim programom koji počinje u 19 sati a završava u 24 sata. Prikazat će se video projekcija adaptacije dvorišnog dijela zgrade, obići prva faza adaptacije, a ispred zgrade knjižnice bit će organizirana razmjena knjiga na način da će knjige koje knjižnica više ne koristi ponuditi onima koji ih žele, a i samii građani će donijeti knjige na razmjenu. Posebna pogodnost za sve zaboravljive, knjige ćete moći vratiti samo na taj dan bez naplaćivanja zakasnine.

S programom na Dječjem odjelu upoznala nas je Đurđa Kopunić, koji započinje Pričaonicom u kojoj se pričaju priče, slavi rođendan Šegrta Hlapića, u kreativnoj radionici izrađuju beđevi a u igri mali detektivi traže citati u knjigama.

U čitaonici će biti organizirano predstavljanje knjige Latice Ivanišević „Slušaj i gledaj latice“ i „Žena tužnih očiju“, a u malim noćnim razgovorima od 22 sata razgovarat ćemo s Lanom Derkač o poeziji i putovanjima.

Glazbeni odjel upriličit će projekciju filma „Zvončica i tajna krila“ za najmlađe od 19 sati, a od 20.30 sati za malo starije projekciju filma „The Wall“ Pink Floyd.