Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 13:50

Život vozača rikše

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ZATVORENA SEZONA ART KINA  -

 

POŽEGA - Projekcijom korejsko-indijskog cjelovečernjeg dokumentarnog filma "Moj bosonogi prijatelj" završena je filmska sezona požeškog Art kina. Naime, kako se približava datum održavanja Festivala jedne minute požeški filmaši imaju pune ruke posla s primanjem, pregledavanjem i izborom novih jednominutnih filmova te će Art kino nastaviti s radom ponovno u jesen.

IMG 4326Projekcija filma održana je u prostorima udruge GFR Film Video u Grginom dolu u Požegi, jedinoj vrsti kina koju Požežani trenutno imaju na raspolaganju, a koja svoje projekcije održava već puna dva desetljeća.

Film "Moj bosonogi prijatelj" govori o jednom od tisuću vozača rikše na ulicama Calcutte.

- Film je priča o siromaštvu. Redatelj Seong-Gyou Lee pratio je Shallima vozača rikše koji svoj teški posao radi bosonog na ulicama Kalkute. Pri tom sanja o kupovini motorizirane rikše i većoj zaradi, a u međuvremenu nad njega i još tisuću njegovih kolega nadvija s prijetnja zakona koji bi zabranio tu, kako ističu, ponižavajuću djelatnost. Posebnost je upravo u neposrednosti, u životnosti kadrova koji nam kao u direktnom prijenosu donose taj beskrajno siromašan život na ulicama Calcutte - rekao je Željko Balog, voditelj udruge GFR Film Video.