Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Ožujak 2013 17:23

Najveći skup Ličana izvan Like

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

17. LIČKA ZABAVA ZAVIČAJNOG DRUŠTVA VILA VELEBITA  -

 

POŽEGA – Preko 500 uzvanika posjetilo je 17. Ličku zavičajnu zabavu u restoranu Sara u Požegi, koju uspješno organizira Ličko zavičajno društvo Vila Velebita Požega i svrstava je kao najveći skup Ličana izvan Like, te jednu od posjećenijih zabava zavičajnih društava u Požeštini.

vila velebita- Ovo je jedna od najprestižnijih zabava u našem kraju jer su se Ličani u organizaciji ovih zabava odmakli, jer izvorno stavljamo kao dekoraciju. Ličkoga treba koliko soli u kruhu, a ostalo se treba otvoriti prema građanima Požege. To je jedan iskorak kako ćemo se i ubuduće organizirati, a sama zabava je prilog očuvanja identiteta Ličana na ovim prostorima. Nastojati ćemo okupiti i sve predstavnike ličkih udruga koliko ih ima u Slavoniji i Zagrebu, jednom godišnje, i ovo će ostati najveći skup Ličana koji se događa u Hrvatskoj – istakao je prof. dr. sc. Josip Fajdić, predsjednik požeškog društva Ličana.

 

IMG 4612Na Ličkoj zavičajnoj zabavi nazočili su članovi ličkih društava iz Zagreba, Slav. Broda, Virovitice, Bizovca, Belišća, Osijeka, Udruge Gospićana iz Zagreba, uz domaće goste, zamjenika ministra zdravlja mr. sc. Marijana Cesarika i požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka. Pozdravljajući sve goste Ronko je ovu udrugu istakao kao jednu od najaktivnijih u Požeštini, koja puno radi na razvoju kulture organizirajući brojne izložbe, promocije knjiga, koncerte, te uputio i pohvale neumornom predsjedniku udruge Josipu Fajdiću.

 

IMG 4618Gosti ličke zabave imali su i odličan zabavni program u kojem su nekoliko pjesama otpjevali članovi mješovitog zbora Vila Velebita iz Požege, a uz tamburaški sastav Posegana pjevali su solisti Boris Ćiro Gašparac i Stjepan Jeršek Štef. Posebno je pozdravljen i nastup tamburaškog sastava Plitvički bećari iz Drežnik Grada koji je svirao ličke melodije. Za sve posjetitelje organizirana je i bogata tombola.IMG 4613