Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013 21:32

Osvojila i prvu nagradu na Goranovom proljeću

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

ANAMARIJA MUTIĆ IZ KAPTOLAČKE ŠKOLE NIŽE PJESNIČKE NAGRADE  -

 

KAPTOL -Takav pjesnički talent se susretne jednom ili nijednom u radnom vijeku – kaže za svoju 14-godišnju učenicu Anamariju Mutić iz Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu njezina nastavnica hrvatskog jezika Milica Šljubura.

P2279514 anamarija muticA da je zaista tako potvrdila je i zadnja nagrada, osvojeno prvo mjesto na natječaju Mladi pjesnici Goranovog proljeća. – Jako me iznenadila ta nagrada, uopće se tome nisam nadala – kaže Anamarija, svestrana učenica 8. razreda

Međutim, njezina nastavnica koja ove godine odlazi u mirovinu dodaje da se ona ipak potajno nadala jer su pjesme prilično jake. – One sadrže snažne poruke, ima u njima simbolike, prenesenog značenja i pjesničkih slika. Ona zaista ima talent koji joj omoguće da jednog dana bude pravi pjesnik – ističe nastavnica Šljubura.

Zanimljivo je da Anamarija, inače vrsna matematičarka koja od četvrtog razreda ide na županijska natjecanja iz matematike, pjesme počela pisati tek u osmom razredu. Dodaje da matematika i pjesništvo baš nemaju neke veze, ali ako je neki zadatak 'iživcira' to je poticaj za nastanak nove pjesme.

-Mislim da sam sada tek sazrela da pišem nešto ozbiljnije i bolje. S inspiracijom nemam problema. Pišem o onome što mi se događa, što doživljavam i proživljavam. Većina mojih pjesama, sigurno 90 posto nastala je noću. Često pišem u mobitel jer mi je on uvijek pri ruci, a onda poslije prepišem na papir. Voljela bih izdati svoju zbirku pjesama – kaže Anamarija koja je prije tri mjeseca osvojila i nagradu na susretu Mladih pjesnika Slavonije i Baranje u Cerniku te nedavno i nagradu na natječaju „Moja fejs priča“.

Kako ima i glazbenog talenta te prekrasan glas Anamarija uživa u sviranju i pjevanju te joj je žao što nije imala mogućnosti ići u glazbenu školu. Ali je sigurna da nakon gimnazije želi studirati engleski jezik i književnost jer je to predmet koji najviše voli.

-Već sada se veselim i jedva čekam da odem u Lukovdol gdje ćemo boraviti tri dana, družiti se s pravim pjesnicima i čitati svoje pjesme – poručuje Anamarija kojoj se nada uskoro i svojoj zbirci pjesama.

Tekst i foto: at