Četvrtak, 31 Siječanj 2013 11:03

Četiri predstave Plešemo hrvatsko

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

7. ZIMSKA PRODUKCIJA PLESNOG STUDIJA ILIJANE LONČAR  -

 

POŽEGA – U dva dana ovog vikenda u čak četiri predstave pred prepunom dvoranom Gradskog kazališta Plesna radionica Ilijane Lončar u sklopu svoje 7. Zimske produkcije prikazala je program pod nazivom „Plešemo hrvatsko“. U različitim uzrastima, od onih najmanjih koji kreću u plesne korake, pa do onih malo većih i na kraju onih koji plešu već dugi niz godina u plesnoj radionici, njih ukupno preko 150 prikazali su 27 raznih koreografija.

IMG 0937Prva je nastupila grupa iz plesne igraonice u koreografiji Blizanci na pjesmu Dječjeg zbora Kikići, zatim s koreografijom Miš mi je polje popasel, na tradicionalnu glazbu. Malo stariji iz plesne igraonice izveli su koreografiju Petar Petru plete petlju na tekst Ive Robića i glazbu Alfi Kabilja. Neke koreografije su izvedene na glazbu Arsena Dedića,Alana Bjelinskog, Zlatana Stipišića Gibonnija, Tonči Huljić, a uglavnom su sve hrvatskih autora. Vidjeli smo i Plesnu abecedu prema knjizi Mladena Kušeca, Brojalice od Pere Gotovca koju izvodi Dječji zbor HRT-a, koreografiju na staru narodnu Ćiri biri bela Mare moja, Lastavicam, na glazbu Ivana pl. Zajca, koreografiju na tekst i glazbu Nine badrić, Malenu na glazbu Elementala, ali i Moga zavičaja sjaj na glazbu požeškog banda Slijepi putnici. Grupa suvremenog plesa izvela je koreografiju Ja bih preživio na glazbu Dine Dvornika, a grupa ritmike i plesa koreografiju Vjerujem na glazbu i tekst Dine Jelusića. Sve koreografije su pripremile Ilijana Lončar i Marta Krešić, za kostimografiju je bila zadužena Marina Milaković i Nina Tarnovski, a u realizaciji glazbe pomogao je Zvjezdan Marjanović Zveki. Video projekcije koje su pratile nastup plesača izradio je Dario Hak, za ton je bio zadužen Ivan Bajt, a rasvjetu Goran Krmpotić.  

IMG 0948Voditeljica Ilijana Lončar zahvalila se na potpori Ministarstvu kulture, gradu Požegi i osobno gradonačelniku Zdravku Ronku, koji je vrlo često gost na plesnim predstavama, a nije ju zaobišao niti ovaj put.

IMG 0960Najavljen je i skori 12. Požeški plesokaz te obilježavanje Međunarodnog dana plesa uz predstavu Kids ia a play – Djeca u igri, u produkciji gostujućeg plesnog ansambla Leberdance u kojoj pleše požeški plesač Luka Švajda, nekadašnji član Plesnog studija Ilijane Lončar, a danas student plesa.