Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Srpanj 2019 10:43

Radovi na uređenju stare zgrade Gradske knjižnice i čitaonice napreduju prema planu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Nakon što je početkom svibnja zajedničkim snagama djelatnika Gradske knjižnice i čitaonice te ostalih ustanova Grada Požege uspješno završen proces preseljenja knjižnične građe započeli su radovi u prostorima stare zgrade koji napreduju prema planu. Do sada je odrađen najzahtjevniji dio radova, a završetak ove faze očekuje se u rujnu ove godine.

Do sada su u prostoru stare zgrade knjižnice izvedeni međukatna konstrukcija i podovi, napravljena su statička ojačanja, a pri kraju su i elektro-instalacijski radovi. Do kraja mjeseca uslijedit će strojarski radovi, postavljanje nove stolarije, a potom i opremanje.

- Drago mi je što smo krenuli u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do sada je koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali sada ćemo urediti cijeli prostor stare Knjižnice, te nadamo se, staviti knjižnicu u punu funkciju do početka iduće godine. Nadamo se naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom obimu, za potpuni korisnički užitak. - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom posljednjeg obilaska radova.

Ova faza radova vrijedna je 2 milijuna kuna, a izvodi ih tvrtka L-projekt.

Galerija slika