Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 25 Listopad 2012 12:50

Krešimir Mišak, novinar i pisac znanstvene fantastike

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA POŽEGA ORGANIZIRALA PREDAVANJE -

POŽEGA – Dvorana čitaonice Gradske knjižnice Požega dugo nije imala ovakvu posjećenost jednoj priredbi, jer interes za predavanje i predstavljanje knjiga Krešimira Mišaka, novinara, rock glazbenika i pisca znanstvene fantastike bio je takav da je izvan dvorane ostalo još toliko ljudi koliko je bilo smješteno u čitaonici. Znači još uvijek se čita ali i nešto nepoznato ljude intrigira i zanima.

Mišak je najpoznatiji kao voditelj emisije „na rubu znanosti“ koja se emitira nekoliko godina na HTV-u, a iako se emitira u kasnijim noćnim satima očito je vrlo gledana.

Nakon što su ga predstavili požeškoj publici vrlo duhovito je rekao – I sam se pitam tko je taj čovjek?mišak1

- Kako sam se zarazio, kako sam počeo s time. Pa evo moj stari je skupljao knjige, gomile knjiga i starih stripova. To sam ja čitao nekoliko puta, a onda je počeo izlaziti Marty Misteria. U srednjoj školi sam imao malo druge prioritete a onda su opet devedesetih počele izlaziti holografske knjige, svemir i časopisi i ja sam u toj temi već bio duboko. Sama je emisija došla kao ideja, evo jedna emisija na rubu znanosti.

Ja sam oduvijek htio biti Marty Misterija i to mi se sviđa uvijek u potrazi za nekim starim i novim civilizacijama – istakao je Mišak pričajući kako je sve počelo.

Emisije idu svojim tijekom, nikada nitko nije vršio nikakav pritisak na njega kao voditelja. Emisija izgleda kao svijet fantastike, ali kaže Mišak da ima još jako puno nerazumnih stvari koje ne razumijemo.

Nakon predavanja predstavio je svoje tri knjige, „Sretan vam kraj svijeta“, „Sve piše u novinama a ponešto i ne“, „Putovati kroz vrijeme, zašto ne“, te odgovorio na neka pitanja.