Petak, 19 Listopad 2012 12:01

Požeškim tamburašima 3. mjesto

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI TAMBURAŠKI ORKESTAR NA 19. HRVATSKOM SUSRETU TAMBURAŠA -

 

OGULIN - U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin i ZAKUD-a Karlovačke županije, a uz pokroviteljstvo Karlovačke županije i grada Ogulina, u Školsko sportskoj dvorani u Ogulinu 13. listopada održao se 19. Susret hrvatskih tamburaških orkestara.
Na Susretu je nastupilo 10 najboljih tamburaških orkestara s oko 300 izvođača te gosti - KD Vipavski tamburaši iz Slovenije.

 

Po odluci stručnog povjerenstva u sastavu Željko Bradić, Stjepan Fortuna i Siniša Leopold 1. nagrada Hrvatskog sabora kulture dodijeljena je Tamburaškom orkestru Centra tradicijske kulture iz Varaždina. Druga nagrada dodijeljena je Tamburaškom orkestru KUD-a „Gaj“ iz Zagreba, a treća Požeškom tamburaškom orkestru.

 

Najuspješniji orkestri susreta od strane Društva za promicanje hrvatske kulture i baštine Šokadija iz Zagreba dobili su knjigu "Hrvatski tamburaški brevijar" autora Mihaela Ferića, te keramoskulpture Roberta Vrane u ime Hrvatskog sabora kulture. Glazbarski obrt Mario Žmegač najuspješnijem orkestru je dodijelio novi brač, a drugoplasiranima bisernicu.

 

Odlazak na ovu jedinu nacionalnu Smotru tamburaških orkestara na kojima mogu prezentirati svoja najbolja ostvarenja Požeškom tamburaškom orkestru pomogla je i Županijska zajednica kulture.