Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Prosinac 2018 10:40

Lana Derkač na Stihotronu u Knjižnici Sesvete

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SESVETE - Požeška književnica Lana Derkač nastupila je na prvom Stihotronu održanom u Knjižnici Sesvete koja djeluje u okviru Knjižnica grada Zagreba, a tamo su svoje stihove čitali još i pjesnici Miroslav Kirin, Ivan Rogić Nehajev, Evelina Rudan i Davor Šalat.

Stihotron je prijestolje stiha, odnosno središnje izložbeno mjesto u Knjižnici, a tamo od 2017. godine voditelj Knjižnice Ivan Babić (koji je i sam pjesnik) svaka dva tjedna izabire jednog od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pjesnika i postavlja ga na tron Republike stiha te priredi izložbu o njemu. Izložba o našoj sugrađanki mogla se pogledati treća po redu, to jest krajem travnja i početkom svibnja prošle godine.

U Knjižnici je odlučeno da se Stihotron počne odvijati i s čitanjima uživo pa je ovaj prvi okupio pet autora koji su do sada predsjedavali sesvetskom Republikom stiha. U glazbenom dijelu je nastupio Ivan Kapec koji je nedavno s bandom primio i nagradu Porin, a poznat je slušateljima jazza. Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.