Petak, 19 Listopad 2012 11:23

11. Susreti glazbenih skupina i zborova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOORDINACIJA MATICA UMIROVLJENIKA ŽUPANIJE ORGANIZIRALA -

BLACKO – Koordinacija Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije u Bijeloj kući u Blackom organizirala je 11. Susrete glazbenih skupina i pjevačkih zborova umirovljenika Požeško-slavonske županije. Susrete je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, a sa planovima središnjice MUH okupljene je upoznao tajnik Branko Cvetković. Slijedeći dugu tradiciju ove susrete je organiziralo novo vodstvo koordinacije na čelu s predsjednikom Zvonkom Čorkom. Smotri su nazočili zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, zamjenica gradonačelnika Pleternice Antonija Jozić, načelnici općina Kaptol, Mile Pavičić, Velike, Vlado Boban i Jakšića Ivica Kovačević. Susreti su održani pod pokroviteljstvom Matice umirovljenika Hrvatske, Požeško-slavonske županije i grada Pleternice.

Pred više stotina umirovljenika iz svih općinskih i gradskih matica nastupilo je 8 pjevačkih zborova i glazbenih skupina. Smotru je otvorio Pjevački zbor Vječita mladost i TS Stari tamburaši MU Jakšić, a u nastavku su nastupili Pjevački zbor Vranovac MU Kaptol, Pjevački zbor Orljava MU Pleternica, Pjevački zbor Vetovačka grana MU Vetovo, Pjevački zbor MU Velika, Pjevački zbor MU Brestovac, Pjevački zbor s glazbenom skupinom MU Požega i Pjevački zbor Nove staze MU Pakrac-Lipik. Svi su izveli po tri pjesme uz glazbenu pratnju.

Nakon završetka smotre svi učesnici su dobili prigodna priznanja, a u nastavku nakon svečanog ručka druženje se nastavilo s pjesmom i plesom.