Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 11:46

Otvorena izložba Snježane Mekić Delić i Mire Vitenberg

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U Gradskom muzeju Požega otvorena je izložba slika i fotografija poznatih požeških umjetnica Snježane Mekić Delić i Mire Vitenberg. Riječ je o posljednjoj ovogodišnjoj izložbi u sklopu „Požeške šetnje muzejskim ljetom“, kao i posljednjem događaju u sklopu Požeškog kulturnog ljeta, a svi zainteresirani mogu ju posjetiti do 20. kolovoza.

O izložbi je govorila prof. Lidija Španiček naglasivši kako je ovoga puta riječ o izložbi fotografija i slika ovih dviju umjetnica koje su nastale u posljednjih 30-ak godina.

- Hvala što podržavate naše napore da izlažemo i da Požega ima svoju likovnu scenu, tradiciju vizualne kulture i izlaganja jer bez toga Požega nije grad. Uz ostale grane postoji i nezavisna kultura i mi se trudimo i radimo izložbe bez obzira na sve prepreke. Htjeli smo izaći iz virtualnog prostora i materijalizirati fotografije - pojasnila je Snježana Mekić Delić.

Izložbu je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Kako ljepše zatvoriti požeško ljeto, nego izložbom ovakvih dviju umjetnica. One obične stvari koje mi previdimo one nam zapravo približe i naprave od toga umjetnost. Čestitam vam i uživajmo u izložbi - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Tekst/foto: Grad Požega